Zcash’in Başı Spam Saldırıları ile Dertte

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain teknolojisi oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor. Ancak halen kritik sorunlar devam ediyor. Bu sorunlardan en kritiklerinden biri de ağın spam saldırısına maruz kalması. Solana Blockchain ağının sık sık yaşadığı bu sorun, bu kez de Zcash’in başında geldi. Zcash‘in core boyutu üç katına çıkarak 100 GB’ın üzerine çıktı.

Zcash’e Spam Saldırısı Düzenlendi, Ağın Boyutu 3 Katına Çıktı

Zcash gizlilik odaklı bir Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Uzun zamandır Blockchain sektöründe aktif olarak yürütülen ağın son dönemlerde başı spam’lar ile dertte. Öyle ki Blockchain analistleri, ağı bozmayı amaçlayan çok sayıda işlem gerçekleştirildiğini fark etti. Case raporuna göre saldırganlar bunu yapmak için Zcash‘in gizlilik amaçlı “korumalı işlemlerini” kötüye kullandı.

Solana’nın aksine Zcash herhangi bir kesinti yaşamasa da ağın hızla büyüyen core boyutu, Node’ların ağ ile senkronizasyon sorunları yaşamasına neden oldu.

İlginizi çekebilir: Shiba Eternity Nedir? Nasıl Oynanır?

Zcash’in core geliştiricisi Sean Bowe, konu hakkında şu yorumda bulundu:

“Bu noktada, spam ile ilgili yalnızca iki sorun var gibi görünüyor: Zincir boyutunu şişiriyor ve cüzdanların senkronize edilmesini zorlaştırıyor”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Zcash’in Başı Spam Saldırıları ile Dertte
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!