Smart Contract (Akıllı Sözleşme) Nedir? Nasıl Çalışır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Smart Contract (Akıllı sözleşmeler) , kodla yazılmış ve belirli bir blok zincirine yerleştirilmiş bir sözleşmedir. Kod, tüm kural ve koşulları, son kullanma tarihlerini ve performans için gerekli tüm bilgileri vb. içerir ve koşullar yerine getirildikten sonra otomatik olarak yürütülür.

Smart Contract (Akıllı Sözleşme) Nedir?

Smart Contract, akıllı bir sözleşme önceden tanımlanmış bir şekilde çalışır ve “Eğer böyle olursa o zaman bunu yapar” şeklinde otomatikleştirir. Başka bir deyişle, kalıpları vardır ve bu kod kalıplarının ötesine geçemez.

Esasen akıllı sözleşmeler, herhangi bir ticari sözleşmenin otomatik olarak yürütülmesine veya uygulanmasına izin verir.

Akıllı bir sözleşme, merkezi bir varlığı veya gereksiz herhangi bir üçüncü tarafı yok ederken; sermayeyi, mülkü veya değeri başka şeylerle tamamen doğrulanabilir, çatışmasız bir şekilde paylaşmayı sağlar.

Evet, blockchain güvenli matematik ve algoritmalara dayanır ve çok güçlü şifreleme yöntemleri kullanır. Rastgele sayı ve harflerden oluşan bu adres veya kimlik, bir kişinin tüm gücünü elinde tutabilir.

Merkezi bir noktada depolanan veriler saldırılara açıktır. Bu, blockchain teknolojisinin nasıl inşa edildiğini anlamak için harika bir örnektir. Çünkü blockchain’de bunun tersi doğrudur. Bilgisayar korsanlarının küçük veri parçalarını toplamak ve bir araya getirmek için aynı anda birden fazla cihaza saldırması imkansızdır. Ayrıca, cihazlardan biri arızalansa bile tüm verilerin başka yerlerde güvende olmasını sağlar. Bu esneklik ve güvenlik, blockchain teknolojisinin neden bu kadar devrimsel olduğunun bir kanıtıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Smart Contract (Akıllı Sözleşme) Nedir? Nasıl Çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!