Shiba Eternity Nedir? Nasıl Oynanır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Shiba Inu’nun (SHIB) merakla beklenen mobil oyunun sonunda oyuncuları ile buluştu. Bir süredir tanıtımları yapılan ve kısa bir erteleme sonrası ilk oyuncularına ev sahipliği yapmaya başlayan oyuna kripto topluluğu tarafından ilk tepkiler de oldukça olumlu. Bununla birlikte oyunun topluluk kısmında da hızlı bir büyüme görmek mümkün. Gelin birlikte Shiba Eternity nedir? Nasıl oynanır inceleyelim. Öncelikle:

Shiba Eternity Nedir Nasil Oynanir

Shiba Eternity Nedir?

Oyun ve kripto, kendi dallarında oldukça hızlı büyüyen iki sektör. Her iki tarafta da yatırımcıların iştahı iyice kabarırken, yeni nesil projelerin sayısı da bir hayli artmış durumda. Ancak asıl büyüme ve gelişme ivmesi, bu iki sektörün bir araya geldiği kısımda yaşanıyor. GameFi olarak tanımlanan bu kısım büyük bir oyuncu kitlesine de ev sahipliği yapıyor. En popüler meme token’lardan biri olan Shiba Inu ise tam olarak bu kitleye hitap ediyor. Sahip olduğu devasa topluluk ile birlikte son dönemde birçok projesine destek bulan Shiba Inu, son projesi Shiba Eternity ile bir kez daha gündeme geldi. En basit anlatımıyla bir CCG oyunu (koleksiyon kart oyunu) olan Shiba Eternity, oyuncular farklı kart kombinasyonları ile rekabet etme şansı sunuyor. Oyuncularına 10.000 Shiboshi kahramanı ve 500 koleksiyon kartı arasında seçim yapmaya olanak tanıyan oyun, sıra tabanlı bir dinamiğe sahip.

Oyun içerisinde rakiplerinizle bir araya gelerek yaptığınız maçlarda, birbirinden farklı özelliklere sahip kartlar elde edebiliyor ve bu kartları bir sonraki maçlarda kullanabiliyorsunuz. Bununla birlikte sahip olduğunu Shiboshi’yi kişiselleştirebiliyor ve farklı kombinasyonlar ile farklı birçok Shiboshi kullanabiliyorsunuz.

Shiba Eternity Nedir Nasil Oynanir 4

Peki Shiba Eternity Nasıl Oynanır?

Genel perspektiften baktığımızda Shiba Eternity, sıralı bir kart oyunu. Bu noktada temel mekanikler benzeri CCG oyunları ile neredeyse aynı. Diğer oyunlara benzer bir şekilde ilerleyen turlarda dikkat etmeniz gereken iki puan parametresi bulunuyor. Saldırı ve can puanları. Her turda size sunulan kartlar arasında bu iki puana dikkat ederek en stratejik olanı seçmeniz gerekiyor.

Her kartın kendi içerisinde belli başlı özellikleri bulunuyor. Bu kartlar oyunun başında seçtiğiniz destelere aitler. Her deste ise belli başlı bir dövüş disiplininden esinlenilmiş durumda. Ek olarak bu kartların da oyunun genel temasına uygun olacak şekilde 3 farklı nadirlik derecesi bulunuyor. Bu kartların gücü ve ekstra özellikleri de bu nadirlik derelerine göre değişiklik gösteriyor.

Shiba Eternity Nedir Nasil Oynanir 1

Oyunun detaylarında 87 farklı kart özelliği, 21 özel Bark gücü ve 11 farklı pasif güç bulunuyor. Bu noktada kartınızı oyuna sokmadan hangi özelliklere sahip olduğunu ve rakibinizin hangi kartının aktif olduğunu takip etmenizi öneriyoruz. Aksi hâlde bazı kartlar, düşman kartları tarafından etkisiz hâle getirilebilir ve hamleniz size dönebilir. Tüm bu detay bilgiler eşliğinde ilk maçınıza çıkmanız için tek yapmanız gereken ise oyunu platformunuza göre indirip kaydolmak. Ardından oyunun öğretici modu ile başladığınız giriş kısmı ile ilk rakibiniz ile karşılaşıyorsunuz.

Dereceli ve Derecesiz Maclar

Dereceli ve Derecesiz Maçlar

Shiba Eternity’de birçok dinamik bulunmakta. Dereceli ve derecesiz maç modlarına ek olarak bir de yapay zeka modu bulunuyor. Dereceli maçlarda elde ettiğiniz puanlar ile bir sıralama elde ediyorsunuz. Oyunda 10 farklı kuşak seviyesi bulunuyor. ‘Grand Master‘ haricinde bütün kuşaklar ise 5 seviyeye ayrılmış durumda. Bu noktada oyunun geniş bir sıralama sistemi oluşturduğunu söyleyebiliriz. Böylelikle oyundaki dereceli maçlarda rakibinize göre savaşabilir ve gelişim sağlanabiliyor. Derecesiz maçlar ise hem görev hem de seviye gelişim odaklı ilerliyor. Pratik olarak da gelişebileceğiniz bu modda derece puanı almıyorsunuz.

İlginizi çekebilir: NFT ve Blockchain Odaklı Ticari Marka Başvuruları Arttı
Yapay Zeka

Yapay zeka modunda ise aşamalı olarak maç kazandıkça bir üst seviye yapay zeka seviyesine ulaşıyorsunuz. Bizi 7 farklı yapay zeka seviyesi karşılıyor. Bu yapay zekalar ile oynayarak gelişinizi hızlandırabilirsiniz.

Shiba Eternity Nedir Nasil Oynanir 2

Görevler

Oyunda tamamladığınıza XP ve Kibble kazanabileceğiniz 2 farklı görev türü mevcut. Her biri 4 adet olmak üzere günlük ve haftalık olarak sıralanan görevler, süresi dolunca sıfırlanmakta. Haftalık görevler ağırlıklı olarak Kibble veriyor. Günlük görevler ise her ikisi de dağıtılmış bir şekilde görevin zorluğuna göre değişebiliyor. Görevler bir dereceli maç atmanızı veya oyun içerisinde rakibe belirli bir miktarda zarar vermenizi isteyebiliyor. Bu görevleri yaptıkça yeni Shiboshi‘ler alabileceğiniz Kibble kazanıyor ve XP ile seviyenizi yükselte biliyorsunuz.

Bu açıdan seviye oldukça önemli. Öyle ki başta yapay zeka seviyeleri olmak üzere birçok etkileşim, seviyeniz yükseldikçe açılıyor. Bununla birlikte dönüş disiplinleri de bu seviyeler yükseldikçe açılıyor.

Shiba Etenity’e erişmek için Play Store veya App Store üzerinden oyunu indirebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Shiba Eternity Nedir? Nasıl Oynanır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!