Norveç hükümeti, Bitcoin madencileri için azaltılmış elektrik vergisini kaldırmayı teklif etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç maliye bakanı, hükümetin kripto veri merkezlerine düşük oranlı elektrik ödemesine izin veren bir planı kaldırmasını önerdi.

Norveç maliye bakanı Trygve Slagsvold Vedum, hükümetin kripto veri merkezlerinin elektrikte daha düşük bir oran ödemesine izin veren bir planı kaldırmasını önerdi.

Norveç hükümeti, 6 Ekim tarihindeki duyuruda ülkede faaliyet gösteren veri merkezlerinin, Bitcoin (BTC) madencileri için politikada olası bir değişikliği temsil eden diğer endüstrilerle aynı elektrik vergisi oranlarına tabi tutulmasını önerdi. Hükümete göre belirli bölgelerde elektrik talebi arttığı için indirimli oranın da bu doğrultuda aşamalı olarak kaldırılması gerekiyor.

Maliye bakanı, “Şu anda, enerji piyasasında veri merkezleri için 2016’da uyguladığımız indirimli oranın tanıtıldığı zamana göre tamamen farklı koşullardayız. Güç kaynağı birçok yerde şu anda baskı altında ve bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Aynı zamanda, Norveç’te kripto para madenciliğinde de bir artışın olduğunu görüyoruz. Bu güce toplum için ihtiyacımız var,” ifadelerini kullandı.

Norveç Parlamentosu, mayıs ayında ilk olarak ülkedeki bir parti tarafından tanıtılan kripto madenciliğini yasaklama önerisini reddetmişti. Arcane Research analisti Jaran Mellerud, bu gelişmenin ardından Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Norveç’teki siyasi partilerin muhtemelen madenciler için özel olarak güç vergisini artırmaya yönelik bir girişimde bulunacağını ve bunun gerçekleşmesinin de pek olası olmadığı söylemişti.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre birçok BTC madencilik firması şu anda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak ve küresel Bitcoin hash oranının yüzde 0,74’üne katkıda bulunarak Norveç’te faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte, ülkenin kuzeyindeki Sortland belediyesinin birçok sakini ise madencilerin neden olduğu gürültü kirliliğinden şikayet etti ve bu da ABD’deki milletvekillerinin endişelerini tekrardan gündeme getirdi.

Madenci elektrik vergisi oranının kaldırılması önerisi, Vedum’un Norveç 2023 ulusal bütçesini sunmasının ardından geldi. Maliye bakanına göre, madencileri standart elektrik vergisi oranlarına tabi tutmak 14 milyon dolardan fazla gelir getirebilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Norveç hükümeti, Bitcoin madencileri için azaltılmış elektrik vergisini kaldırmayı teklif etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!