Bitcoin, DeFi alanına katılım krizini çözebilir mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki siber saldırıları sorunu sürdükçe, insanların DeFi’a karşı ilgisi ve etkileşim kurma isteği giderek azalıyor. Bitcoin.com CEO’su Dennis Jarvis’e göre, DeFi’ın yaygınlık kazanmasında Bitcoin (BTC) önemli bir rol oynayabilir.

Jarvis, 2022 Blockchain Economy Dubai Zirvesi açılış konuşmasında, Terra’nın çökmesi ve Ronin hack’inin sonucu olarak yatırımcı fonlarında meydana gelen büyük kayıpların, DeFi sektörünü potansiyel kullanıcılardan uzaklaştırdığını öne sürdü. Yönetici, Bitcoin’i bir yem olarak kullanarak, DeFi sektöründeki itibar kaybı nedeniyle yükselen katılım krizinin üstesinden gelinebileceğine inanıyor. 

Bitcoin.com CEO’su Dennis Jarvis, 2022 Blockchain Economy Dubai Zirvesi’nde konuşuyor.

Cointelegraph ile röportaj gerçekleştiren Jarvis, ekibinin neden Bitcoin’in insanlar için DeFi sektörüne giden yolda bir geçit sağlayabileceğine inandığını açıkladı: 

“İnsanların büyük çoğunluğunun öncelikle Bitcoin hakkında bilgi edinmekle ilgilendiğini düşünüyorum. Bu, onların kripto yolculuğundaki ilk adımlarıdır. Böylece ilk Bitcoin’lerini satın almaya başlamış olurlar.” 

Yönetici, insanların ilk Bitcoin’lerini satın aldıktan sonra ekibinin, topluluğa Bitcoin’lerini merkeziyetsiz borsalar (DEX) aracılığıyla Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), Ethereum (ETH) ya da diğer dijital varlıklara kolayca dönüştürmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Jarvis, bu durumun nihayetinde Bitcoin yatırımcılarını DeFi yolculuklarında daha da ileriye taşıyacağına ve merkeziyetsiz uygulamaları kullanmaya başlamalarını sağlayacağına inanıyor.

Öte yandan, Dennis Jarvis’e Bitcoin ve Bitcoin Cash (BCH) ile bu denli bağlantılı olan Bitcoin.com markasının neden DeFi sektörüne girdiği soruldu. Jarvis ise, çok zincirli bir geleceğe inandıklarını ve müşterilerine sundukları hizmeti geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

“Çoklu zincir teknolojisinin kriptoların geleceği olduğuna inanıyoruz. Açıkçası her yerde ortaya çıkan çeşitli DeFi ilkelliklerinde olasılık evreni ve bir sürü özellik mevcut.” 

Dennis Jarvis, çoklu zincir geleceğine olan inanç nedeniyle, şirketin buna ayak uydurabilir hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Yönetici, kullanıcılarına DeFi’a katılma yeteneği ve onlara bu seçeneği sunabilme konumunda olmak istediklerini söyledi.

DeFi ya da Bitcoin’den başka herhangi bir ürünü desteklemeyecek Bitcoin maksimalistleri hakkında bir soru yöneltildiğinde ise, Jarvis, Bitcoin maksimalisti olmanın dolandırıcılık endişeleriyle ilişkilendirilebileceğini vurguladı. 

“Bence Maxizm insanların dolandırılmasıyla alakalı endişeleri de kapsıyor, tıpkı bizim gibi. Biz de yatırımcıların risklerden ve kriptonun potansiyel dolandırıcı yanlarından uzak durmaları için elimizden geleni yapıyoruz.”

Jarvis, son olarak Bitcoin’in tek gerçek para olduğuna ve kalan tüm varlıkların dolandırıcılık ürünü olduğuna inanan insanları desteklemekten mutluluk duyduklarını söyledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, DeFi alanına katılım krizini çözebilir mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!