ABD’li temsilciler adalet bakanlığından CBDC değerlendirme raporu talep etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin Cumhuriyetçi üyeleri, ABD Adalet Bakanlığı’na dijital dolar ile ilgili on gün içerisinde değerlendirme ve yasa teklifi sunmaları talebinde bulundu. 

11 Cumhuriyetçi temsilci, 5 Ekim tarihinde ABD Başsavcısı Merrick Garland’a gönderilen bir mektupta, ABD Adalet Bakanlığı’ndan Joe Biden tarafından mart ayında imzalanan başkanlık kararnamesi doğrultusunda “CBDC başlatmak için yasal değişikliklerin gerekli olup olmayacağına ilişkin değerlendirmenin” bir kopyasını talep etti. Meclis üyeleri, ayrıca merkez bankası dijital para birimleri düzenlemesiyle ilgili tartışmalar için en uygun yerin yürütme kolu değil, yasama kolu olduğunu iddia etti. 

Mektupta, “ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi […] CBDC’lerin hem potansiyel riskleri hem de faydaları hakkında yaptığı araştırmalarda hatırı sayılır vakit ve kaynak harcadı,” ifadelerine yer verildi. “Komitenin incelemeleri, Fed’in yasama yetkis vermeden CBDC basmasına izin verilip verilmeyeceği konusunda analizlerini de kapsıyor. Cumhuriyetçi Parti, CBDC ilkelerimize göre Fed’in, Kongre’den karar çıkmadan gelmeden CBDC basma yetkisine sahip olmadığını düşünüyor. 

#NEW: @PatrickMcHenry, @RepFrenchHill, and members of Committee Republicans’ Digital Asset Working Group are demanding Attorney General Garland provide his assessment on the @federalreserve’s authority to issue a #CBDC.

Read the letter https://t.co/RW3k49587e pic.twitter.com/aSUrHy2CZB

— Financial Services GOP (@FinancialCmte) October 5, 2022

Mektupta Patrick McHenry ve Tom Emmer’ın da imzaları bulunuyor. Patrick McHenry, kısa süre önce San Francisco’daki Converge22 konferansına sanal olarak katılım sağlamıştı. Tom Emmer ise, hazine bakanlığının kripto karıştırma hizmeti Tornada Cash’a uyguladığı yaptırımları eleştirmişti. Temsilciler, ABD Başsavcısı Merrick Garland’ın 15 Ekim tarihine kadar yanıt vermesini talep etti.

Beyaz Saray, 16 Eylül tarihinde ABD’deki CBDC’lerin araştırılması da dahil olmak üzere, kripto paralar hakkında kapsamlı bir çerçeve yayınladı. Adalet Bakanlığı ise, dijital varlıkların yasa dışı kullanımı sonucu oluşan potansiyel tehditler konusunda politika ve yasalada değişiklikler önermekle görevlendirildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li temsilciler adalet bakanlığından CBDC değerlendirme raporu talep etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!