Rusya’dan OKX’in Web Sitesine Erişim Engeli: Kara Listeye Aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevrim içi sansür takip uygulaması Roskomsvoboda’nın verilerine göre hacim olarak dünyanın en büyük üçüncü borsası OKX’in IP adresleri Rusya’da kara listeye alındı.

Çevrim içi sansür olaylarını takip eden Roskomsvoboda platformu 4 Ekim günü OKX’in internet adresinin Rusya devleti tarafından kara listeye alındığını öne sürdü. Verilere bakıldığı zaman Okx.com IP adresinin başsavcılığın 73/3-105-2022 sayılı kararı nedeniyle engellendiği görülüyor. Yasak ayrıca Rusya’nın internet sansür kurumu Roskomnadzor‘un resmi veri tabanında da yer alıyor.

Söz konusu yasaklama kararına dair bir gerekçe gösterilmedi ve hükümet yetkilileri basın mensupları tarafından yöneltilen konu hakkında ki açıklama taleplerini geri çevirdi. Ayrıca bilindiği üzere bu Rusya’da bir kripto para borsasının internet adresine dair çıkan ilk yasaklama kararı değil. Haziran 2021’de Binance borsasına ait IP adresileri de yasaklanmıştı fakat ardından gelen itirazlar sonucunda karar mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Konu hakkında haberin kaleme alındığı sıralarda OKX tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Yakın gelecekte kripto paralar hakkında önemli bir yasayı yürürlüğe koyması beklenen Rus hükümeti, görünen o ki söz konusu yasadan önce piyasa üzerindeki yaptırım gücünü test ediyor ve kripto para borsalarına karşı sert tutumlar sergiliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya’dan OKX’in Web Sitesine Erişim Engeli: Kara Listeye Aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!