Kripto dostu Ray Dalio, Bridgewater yönetiminden ayrılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ray Dalio, kuruculuğunu yaptığı dünyanın en büyük risk fonu Bridgewater Associates’i 47 yıl yönettikten sonra, şubat ayında başlayan yönetim değişimini sürecini tamamladı. Yatırım başkanı görevinden ayrılan Dalio, danışman ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaya devam edecek.

Bridgewater’’un internet sitesinde 4 Ekim’de yapılan duyuruya göre, Dalio ve şirket geçiş prosedürlerini tamamlamak için gerekli hukuki ve yasal işlemleri yaparak, yatırımcı yükümlülüklerini yerine getirdi. Fonu bundan böyle eş CEO’lar Nir Bar Dea ve Mark Bertolin ve CIO’lar Greg Jensen ve Bob Prince yönetecek.

Küresel finans piyasasının en güçlü figürlerinden biri olan Dalio, kriptoyla ilgili görüşlerinde de sağlıklı bir ilerleme kaydetti. 2017’de Bitcoin’den piyasadaki spekülasyon yoğunluğu ve işlem yetersizliği nedeniyle “balon” diye bahseden Dalio, üç yıl sonra da benzer tonda bir açıklama yapmıştı:

“Paranın iki amacı vardır, biri değişim aracı olmak, diğeri de değer saklama aracı. Bitcoin her iki konuda da verimli değil.”

Yatırımcının dönüm noktası, 12 Kasım 2020 tarihli tweet dizisi oldu. Bitcoin konusunda bir şeyleri kaçırıyor olabileceğini kabul edne Dalio; Meltem Demirörs, Zac Prince ve Mati Greenspan gibi isimlerden tavsiye aldı.

Dalio, Aralık 2020’de ise Bitcoin “paranın değer kaybına karşı koruma sunabileceğini” söyledi. Ocak 2021’de BTC’nin büyük bir başarı olduğu ve “buna epey ihtiyacımız olduğu bir dönemde” altına alternatif az sayıda varlıktan biri olduğu açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto dostu Ray Dalio, Bridgewater yönetiminden ayrılıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!