DogeChain Nedir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler memecoin olan Dogecoin’in (DOGE) Polygon Edge üzerine inşa edilmiş Proof of Stake Blockchain’i olan DogeChain’i bu yazımızda ele alacağız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Dogecoin’in bir ürünü olmayan DogeChain nedir? DogeChain ne işe yarar? DogeChain neler sunuyor?

DogeChain Nedir, Nasıl Çalışır?

DogeChain, kullanıcıların ağda gas ücreti ödemek için Dogecoin kullanmalarını sağlayan, Doge için Katman-2’yi etkinleştiren bir akıllı sözleşmedir. Dogecoin, başlangıçta sadece bir şaka olarak ortaya çıkmasına rağmen Elon Musk tarafından yoğun bir şekilde desteklendi. Piyasanın koşullarına göre hala belirli bir fiyatı koruyor ve mevcut ayı piyasası sırasında bile piyasa değerine göre ilk 10 kripto para biriminden biri olmaya devam ediyor.

Dogechain, geliştiricilerin NFT’leri basabildiği, token’lar oluşturabildiği ve merkeziyetsiz uygulamaları (dApp’ler) barındırabilen EVM uyumlu blockchain’ler oluşturmasına olanak tanıyan bir çerçeve ve SDK olan Polygon Edge üzerine inşa edilmiş bir Proof of Stake blockchain’idir. 

dogechain

DogeChain’in en önemli özelliği, Doge ağı ile etkileşime girebilmesi ve bu faaliyetler için Dogecoin üzerinden bağlantı kurabilmesidir. Dogechain, şu anda mevcut olan bu yeni işlevsellik ile DOGE topluluğunu canlandırmak ve yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir: DOGE, Elon Musk Haberiyle Yükselişe Geçti

İlk olarak, Dogechain’in ne olmadığını belirtmek önem arz ediyor. Dogechain, Dogecoin projesinin bir uzantısı değildir.

DogeChain Nasıl Çalışır?

Dogecoin’in üzerine inşa edildiği bir Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Polygon Edge, yerleşik ve merkeziyetsiz bir Ethereum köprüsüne sahiptir ve zincirdeki token’lar ERC-20 standartlarındadır. Bu, Dogechain’de oluşturulan belirteçlerin genel Ethereum ekosistemiyle uyumlu olması gerektiği ve zincirde Ethereum akıllı sözleşmelerinden yaralanabileceği anlamına geliyor. Bu teknik olarak diğer EVM zincirlerinin varlık transferlerini kolaylaştırmak için Dogechain’e çift yönlü köprüler kurmasını mümkün kılan bir özellik.

Çok önemli olan, Polygon’un Polygon Edge aracılığıyla sağlanan paylaşılan güvenliğine teslim olmak yerine, Dogechain ağda tam egemenliğe sahiptir ve hem hızlı hem de ölçeklenebilir olan IBFT PoS kullanarak kendi doğrulayıcı setini korur. Bu, node’ların üçte ikisi kabul ettiği sürece bir işlemin gerçekleştirildiği onaylanmış olur. Bununla birlikte, Dogechain lansmanın ardından Proof of Authority’e geçerken yeni doğrulayıcı setin boyutu ise bilinmiyor. Ağda egemen kalma kararına rağmen, Dogechain gelecekte Polygon Süpernetlerine bağlanabilir.

Bunların yanı sıra ek olarak belirtmek gerekiyor ki Dogechain üzerinde doğrudan DOGE kullanamazsınız. Bunun yerine Dogechain, tokenlerin dogecoin blockchain’i transferini kolaylaştırmak için bir köprü yaratıldı. Bir çok imzalı akıllı sözleşme, zincire emanette (yakma) gönderilen DOGE’yi tutar ve karşılığında bire bir oranında wDOGE yaratır. Bu şekilde, DOGE sahipleri token’larını Dogechain’e köprü aracılığıyla taşıyabilir ve karşılığında da wDOGE alabilir.

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DogeChain Nedir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!