AB Konseyi MiCA metnini onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Konseyi ile bir komite temsilcileri, Avrupa Birliği’ndeki dijital varlıkları, Kripto Varlıklardaki Piyasalar (MiCA) çerçevesi aracılığıyla düzenlemeye devam etti ve nihai metni de oylama için parlamentoya gönderdi.

5 Ekim tarihinde paylaşılan bir bilgi notuna göre, Avrupa Konseyi Daimi Temsilciler Komitesi MiCA metnini onayladı ve Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi başkanına gönderdi. Daimi Temsilciler Komitesi başkanı Edita Hrdá, Avrupa Parlamentosu ilk okumada metni kabul ederse kripto para çerçevesi önerisinin yürürlüğe gireceğini doğruladı.

İlk olarak Eylül 2020’de Avrupa Komisyonu’na sunulan MiCA önerisi, Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında kripto para birimleri için tutarlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Meclis komisyonu metni onaylarsa, politikaların 2024’ten itibaren yürürlüğe girme ihtimali bulunuyor. Komisyonun bir sonraki toplantısı ise 10 Ekim’de yapılacak.

Son MiCA metninde, “Avrupa Birliği’nin finansal hizmetler mevzuatının, dijital çağa uygun olması ve yenilikçi teknolojilerin kullanılması da dahil olmak üzere, insanlar için çalışan geleceğe hazır bir ekonomiye katkıda bulunmasını sağlamak oldukça önemli. Kripto varlıklar için genel geçer bir çerçevenin olmaması, kullanıcıların bu varlıklara olan güven eksikliğine yol açabilir ve bu durum da söz konusu varlıklarda bir piyasanın gelişmesini önemli ölçüde engelleyebilir.””

Update on MiCA: The text was approved today in the Council of the EU and is now public!

Next steps:
-ECON vote in the EP on Oct 10
-lawyer/linguist checks
-plenary vote in the EP
-publication in the official journal of the EU

MiCA text: https://t.co/7Er0dDJwxX

— Patrick Hansen (@paddi_hansen) October 5, 2022

İlginizi Çekebilir: Avrupa Parlamentosu üyeleri kripto ve blokzinciri vergi politikaları lehinde oy kullandı

AB Parlamentosu, Komisyon ve Konsey içindeki politika yapıcıları, MiCA’nın tanıtılmasından beri 27 üye devleti genelinde kripto düzenlemelerini uyumlu hale getirmenin etkilerini araştırdı, ayrıca iş ispatı madenciliği ve stablecoin’ler konusundaki tartışmalar nedeniyle de ilerleme sürecinde aksaklıklar meydana geldi. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise eylül ayındaki Binance Blockchain Haftası’nda, düzenlemenin dünya çapında bir düzenleyici standart haline geleceğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
AB Konseyi MiCA metnini onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!