Apple CEO’su Tim Cook’tan Metaverse Açıklaması: Hala karmaşık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple CEO’su Tim Cook, Metaverse’ün beklenildiği kadar değişiklik yaratmayabileceğine değinerek geleceği farklı bir teknolojinin şekillendireceğini öne sürüyor.

Tim Cook 30 Eylül tarihinde Bright’a verdiği demeçte, Metaverse’e gereğinden fazla bel bağlandığını, teknolojinin aslında halkta tam olarak karşılık bulamadığını iddia etti. İnsanların bir şeyin ne olduğunu anlamalarının her zaman önemli olduğunu belirten Cook konu hakkında, “Ortalama bir insanın Metaverse’ün ne olduğunu anlatabileceğinden gerçekten emin değilim.” dedi.

Öte yandan Cook’un, AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisinin büyük bir destekçisi olduğu biliniyor. Bloomberg, Apple’ın 2023’te piyasaya çıkarmak üzere bir AR/VR donanım geliştirdiğini öne sürmüştü. Cook, AR’ın geleceğinin bugünün uygulamalarından çok daha ileri gideceğini belirtti.

Apple CEO’su, AR hakkında şu ifadeleri kullandı:

AR’ın her şeyi etkileyebilecek derin bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. Bir an için AR ile öğrenebildiğinizi ve bu şekilde gösterebildiğinizi hayal edin. Tıbbı alanlarda veya diğer hassas çalışma konularında AR gerçekliğe alıştıktan sonra onsuz nasıl yaşadığımızı düşünüp duracağız.

Google CEO’su Eric Schmidt ve Snap CEO’su Evan Spiegel de Tim Cook gibi Metaverse kavramının fazlasıyla muğlak olduğunu düşünen teknoloji CEO’ları arasında yer alıyor. Muğlaklık Metaverse’ün beraberinde getirdiği en büyük endişe oluyor.

Öte yandan Meta, Disney ve Microsoft ise Metaverse kavramlarına inanan ve bu alanda büyük yatırımlar yapan şirketler arasında bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple CEO’su Tim Cook’tan Metaverse Açıklaması: Hala karmaşık
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!