Nexo’ya bağlı cüzdan adresinden 153 milyon dolarlık WBTC çekildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa analistlerinin, düzenleyici baskılar ve yatırımcılarda oluşan endişe nedeniyle Nexo’nun yüzde 50 değer kaybedeceği tahminini açıklamalarından yalnızca birkaç gün sonra, Nexo’ya bağlı 0x8fd cüzdan adresi, MakerDAO’dan 153 milyon dolar değerinde 7,758.8 adet Wrapped Bitcoin (WBTC) çekti. 

Sekiz ABD eyaletinden düzenleyiciler, 26 Eylül’de yatırımcılara herhangi bir bildiride bulunmadan kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu iddiasıyla Nexo hakkında “faaliyetten men” emri verdi. Dahası, Kentucky’li düzenleyiciler ise Nexo’yu, borç yükümlülüklerinin Nexo harici varlıklarını aşması nedeniyle ödeme aczine düştüğünü iddiasıyla suçluyor.

Davanın yanı sıra, blokzincir araştırma şirketi Peckshield, MakerDAO’dan 30 Eylül’de 7.758,8 WBTC transfer edildiği uyarısında bulundu. Kripto topluluğunun bu durumu Nexo’nun ödeme aczine düşmesi olarak yorumlamasının ana sebeplerden biri ise, söz konusu işlemin yapıldığı cüzdan: 0x8fd.

MakerDAO’ya detaylı bakış. Kaynak: Peckshield

Yukarıda da gösterildiği gibi, MakerDAO’da kilitlenen toplam değer (TVL), 2021 yılına nazaran yüzde 43.3’lük bir düşüş yaşadı ve mevcut durumda 7,11 milyar dolar ölçülüyor. 

İşlem detaylarına genel bakış. Kaynak: Peckshield

İşlem detayları, 0x8fd adlı cüzdandan 50,1 milyon dolar değerinde DAI’nin, DSProxy sunucusu aracılığıyla bir token yakım adresi olarak tahmin edilen,boş bir adrese transfer edildiğini ortaya koydu. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi, işlem hash’i de WBTC’de 153,2 milyon dolarlık transferi de doğruluyor. 

Wish I had seen celsius moving funds before freezing my account … make your own mind up what this means https://t.co/JuQ2fXJIuS

— cryptochicca.eth (@CryptoChicca) September 30, 2022

Kripto topluluğu yasa dışı bir hareketten şüphelenirken, konuya ilişkin soruşturma yürütülmeye devam ediyor.  

Nexo, Cointelegraph’ın yorum talebine çeviri yayım saati itibarıyla yanıt vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nexo’ya bağlı cüzdan adresinden 153 milyon dolarlık WBTC çekildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!