Avrupa’da Dağıtılmış Defter Teknolojisi Çalışmaları Başlatıldı, Danimarka Da Çalışmalara Dahil Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) başlattığı, bankalar arası ödemelerin işlevselliğini artıran dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) çalışmalarına Danimarka da dahil oldu. ECB tarafından başlatılan DLT çalışması, özellikle de son yıllarda dünya genelinde popülaritesi artan kripto para işlemlerinin daha verimli hale getirilmesini amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda ortaya çıkarılan çalışma ile bankaların transfer işlevselliğinin önemli ölçülerde artırılması hedefleniyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ECB, teknolojik gelişmelerin devam edeceğini bildirdi.

DANİMARKA’DA TEST ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Daginik Defter Teknolojisi

ECB tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) işlevselliği, büyük bir ağ üzerinde bireysel kullanıcıların bağımsız işlemler yapabilmesine olanak tanıyan ve sürekli olarak güncellenen bir veri tabanı olarak tanımlandı. Bir Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Danimarka da bu teknolojik gelişmeye katıldığını açıkladı. Danimarka Mali Denetleme Kurumu (FSA), AB tarafından yayımlanan DLT çerçevesi üzerinde çalışmalara başladı ve FSA, çeşitli bölgelerde testleri de hayata geçirdi.

ŞEFFAFLIK VE GÜVENİLİRLİK ÖN PLANDA OLACAK

Çalışmalar kapsamında Danimarka, odak noktasına dijital ödeme araçlarını alacak. FT Labs bu noktada tahvillerin değerlenmesini amaçlıyor ve FT Labs Başkanı Tobias Thygesen de DLT ile şeffaflığın artırılacağını ve kullanıcılar arasında güvenilirliğin ön plana çıkacağına inanıyor. Thygesen konuya ilişkin açıklamasında, “Avrupa DLT pilot yönetmeliğinin getirilmesinin nedenlerinden biri de yeni teknolojinin test edilebileceği güvenli bir alan oluşturmak. Bu nedenle teknoloji, sermaye piyasalarını daha verimli hale getirme potansiyeline sahip. Ancak muhtemelen yeni riskleri de beraberinde getirecektir” sözlerini dile getirdi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa’da Dağıtılmış Defter Teknolojisi Çalışmaları Başlatıldı, Danimarka Da Çalışmalara Dahil Oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!