Terra CEO’su Do Kwon’un Yakalama Kararının Ardından 3.313 BTC Transferi: Güney Kore Dondurulmasını Talep Etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore hükümeti, Terra CEO’su Do Kwon’un yakalama kararının ardından Luna Foundation Guard’a (LFG) ait Binance cüzdanından Kucoin ve OKX’e transfer edilen 3.313 Bitcoin’in (BTC) dondurulmasını talep etti. 

Coindesk Kore’in 27 Eylül tarihli haberine göre Güney Kore hükümeti, 15-18 Eylül tarihleri arasında Luna Foundation Guard’a ait Binance cüzdanından Kucoin ve OKX’e transfer edilen 3.313 Bitcoin’in dondurulmasını talep etti. Kucoin talebi karşılayarak 1.354 Bitcoin‘i dondururken 1.959 Bitcoin transfer edilen OKX, şimdilik talep hakkında herhangi bir aksiyon almadı. OKX’in dondurma talebini gerçekleştirmemesi, varlıkların OKX’ten taşınmış olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Paranın Do Kwon ile ilişkisi kesin olmasa dahi eski bir savcı konu hakkında, normal bir ceza soruşturmasında yakalama kararı çıktıktan sonra şüphelinin ilişkili olduğu hesaplardan yüklü miktarda para aktarılmasının, aklama veya gizleme şüphesi ile soruşturulmasının doğal olduğunu belirtti. Soruşturmada görev alan savcılardan biri bunun bir kaçış fonu olarak kullanılıp kullanılmayacağının araştırılması gerektiğini bildirdi.

Güney Kore hükümeti CEO Do Kwon hakkında tutuklama emri çıkarttıktan sonra kurucunun ikamet ettiği ülke olan Singapur’dan Do Kwon’un pasaportunu iptal etmelerini istemişti. Singapur hükümeti pasaportları iptal etme talebini olumlu cevaplamış ancak Do Kwon ve arkadaşlarının ülkeden çoktan ayrıldıkları fark edilmişti. Bunun üzerine Interpol, geçtiğimiz günlerde CEO Do Kwon ve 5 arkadaşı hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra CEO’su Do Kwon’un Yakalama Kararının Ardından 3.313 BTC Transferi: Güney Kore Dondurulmasını Talep Etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!