Matrixport kurucu ortağına göre 5-10 yıl içinde neredeyse her şey tokenize edilebilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık hizmetleri platformu Matrixport’un kurucu ortağı Cynthia Wu’ya göre, neredeyse her “gerçek dünya” varlık sınıfı, beş ila on yıl içinde NFT formunda tokenize edilebilecek. 

Cointelegraph ile röportaj gerçekleştiren Cynthia Wu, NFT’ler için en iyi kullanım alanının gerçek dünya varlıklarının yaygın bir şekilde temsil edilerek, zincir üstünde depolanacak ve alım satım yapılabilecek hale getirilmesi olduğunu söyledi. 

“Sonunda tüm büyük finansal varlık sınıfları bu yeni finansal altyapıda temsil edilecek [ve] NFT’ler; gayrimenkul tapuları, hisse senetleri veya tahviller gibi zincir dışı varlıkları temsil etme aracımız olabilir.” 

Wu, ayrıca zincir üstüne taşınmanın gerçek dünya varlıklarını “daha likit ve daha alınıp satılabilir” hale getireceğini ve bunun da fiyat keşfini ve işlem hareketlerini artıracağını ekledi. 

Diğer yandan Wu; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer zincirlerde iki trilyon değerinden fazla dijital yerel varlık yaratmamız harika olsa da, NFT işlem etkinliği yaratan tek alanın dijital koleksiyonlar olduğunu, bunların da kurumsal yaygınlığı artırmaya pek de yardımcı olmadığını söyledi.

“Henüz zincir dışı varlıkların zincir üstü varlıklar ile temsil edildiğini gerçek manasıyla görmedik. […] şu anda yalnızca ilk yüzde 3-5’lik kısımdayız.” 

Yine de Wu, gidişatın değişeceğinden emin. 

Boston Consulting Group (BCG), eylül ayının başlarında yayımladığı bir raporda, tokenize edilmiş ve likit olmayan varlıkların 2030 yılına kadar toplamda 16,1 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ettiğini belirtmişti. 

BCG, tokenizasyonun çoğunun halka arz öncesi (IPO) hisse senetleri, gayrimenkul, özel borç ve küçük ve orta ölçekli işletmelerden elde edilen gelirde yapılacağı tahmininde bulundu. 

Bununla birlikte Wu, gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmesinin finans kurumlarının ilgisini çekerken, bazılarının da yıllardır kendilerine hizmet eden eski sistemlerden ayrılma konusunda biraz isteksiz olduğunu dile getirdi. 

Öte yandan Cynthia Wu, geleneksel finansal sisteminin NFT’lerin yerini alamayacağını, çünkü değiştirilebilir veya bölünebilir bir varlıkla aynı şekilde kolayca değiştirilemeyeceklerini, blokzincir üzerine tokenize etmenin ise buna bir çözüm sunduğunu belirtti. 

Wu, blokzincir altyapısının eski sistemlere göre daha gelişmiş bir seçenek olduğunu ve maliyet verimliliğin gelişmiş likidite, 7/24 pazar erişimi ve aracıların kaldırılması gibi faktörlerin daha akıcı bir finansal sistemin yolunu açacağını vurguladı. 

Matrixport’un kurucu ortağı Cynthia Wu.

Matrixport, 2019 yılının şubat ayında kuruldu ve şu anda geniş bir bireysel ve kurumsal müşteri ağından gelen 3-4 milyar dolar arasında dijital varlığı yönetiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Matrixport kurucu ortağına göre 5-10 yıl içinde neredeyse her şey tokenize edilebilecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!