Mastercard, Bored Ape ve Monbirds sahiplerine banka kartı çıkaracak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mastercard; belirli NFT koleksiyonlarının avatarlarına sahip olan kullanıcıların, bu avatarlarla ödeme kartlarını kaplamalarına olanak tanıyan NFT banka kartlarını piyasaya sürdü. 

Banka kartları, Avrupalı kripto para borsası Hi ile yapılan iş birliği sonucu 26 Eylül Pazartesi günü kullanıma sunuldu. Yeni banka kartlarının, onaydan geçtikten sonra yalnızca Gold üyeler tarafından NFT’ler ile kişiselleştirilebilir hale gelebileceği ifade edildi. 

CoinGecko tarafından alınan verilere göre; Gold üyelik, Hi platformunun yaklaşık 4 bin 600 dolar değerinde olan yerel HI ‘token’ı minimum 100 bin dolar ‘stake’ edildikten sonra elde edilebiliyor. 

NEWS! Today @hi_com_official launches the world’s first debit card featuring NFT Customization, allowing cardholders to personalize the face of their card with an NFT Avatar. Read more here https://t.co/awNVowcsuG pic.twitter.com/A5xFsHlX0w

— Mastercard Europe (@MastercardEU) September 26, 2022

Bununla birlikte özel banka kartlarından, Mastercard’ın geçerli olduğu her yerde itibari paralar, ‘stablecoin’ler veya müşterilerin sahip olduğu herhangi bir kripto para ile harcama yapılabilecek. Katlar, ayrıca müşterilerine belirli üyelik seviyelerinin faydaları olarak otel kampanyalarından, Netflix ve Spotify’a özel kampanyalardan, indirimlerden ve diğer birçok özellikten yararlanma fırsatı sunacak.

Mastercard’ın kripto ve ‘fintech’ departmanı yetkililerinden Christian Rau, tüketicilerin NFT’lere olan ilgisinin artması ve kriptonun büyümesiyle birlikte Mastercard’ın kendisini onları kullanmak isteyen topluluklar için erişilebilir bir ödeme seçeneği haline getirmeye adadığını ifade etti. 

Yeni kişiselleştirilebilir banka kartları; yalnızca CryptoPunk, Moonbirds, goblintown, Bored Ape and Azuki gibi sınırlı sayıdaki koleksiyonları destekleyecek. Bununla birlikte; bu NFT koleksiyonlarından birine sahip olan müşterilerin, özel kartlarını alabilmek için Hi platformu aracılığıyla Gold üyelik almaları ve platform üzerinden bu NFT’lerin sahibi olduklarını doğrulamaları gerekecek. 

Buna ek olarak, kartlar yalnızca 25 ‘Avrupa Ekonomik Alanı (AEA)’ ülkesinde ve Birleşik Krallık’ta desteklenecek.

Related: Innovation will drive NFT adoption despite mainstream presence: NFTGo founder

Öte yandan; kripto pazarlarında son birkaç ayda yaşanan daha geniş çaplı düşüşlerle birlikte, “mavi çip” NFT koleksiyonlarının çoğu fiyat artışı gösterdi. NFTGo verilerine göre; mavi çipli NFT’lerin performansı,12 Eylül tarihinden bu yana istikrarlı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. 

Mastercard, özellikle son dönemlerde dijital varlıklara verdiği destekle kripto ödemelerinin ana akım haline gelmesine yardımcı olmuştu. Şirket, müşterilerinin geçtiğimiz haziran ayında birden fazla NFT pazarıyla ortaklık kurarak NFT satın almalarına da olanak tanımıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mastercard, Bored Ape ve Monbirds sahiplerine banka kartı çıkaracak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!