Japonya’da Kripto Ile Kara Para Aklamaların önüne Geçilecek! Mevcut Yasa Revize Ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında oluşan hareketlilik, özellikle geçtiğimiz yıl ülkeleri bu alana düzenlemeler getirme konusunda harekete geçirmişti. ABD’den Çin’e, El Salvador’dan İngiltere’ye ve dünyanın dört bir yanında kripto paralara yönelik düzenleme çalışmaları devam ederken, bu kervana şimdi de Japonya dahil oldu. Hali hazırda kripto para ekosistemini gündemine almış olan Japonya, şimdi de kripto para sektöründeki kara para aklama faaliyetlerini önleme amacıyla yeni düzenlemeleri devreye almaya başladı.

JAPONYA MEVCUT YASAYI DÜZENLEYECEK

Japonya Kripto

Ülkeler genelinde kripto para düzenlemeleri devam ederken, mevcut ekonomik durum ve güvenlik sorunları da bu düzenlemelerde odak noktasına alınıyor. Yatırımcıların korunmasına yönelik maddeler de bu düzenlemelerde yer aldığında, kripto paraların ülkeler çapında benimsenme hızı artış gösteriyor. Kripto paralara sıcak bakan ve ılımlı bir politika yaklaşımı sergileyen Japonya, bu kapsamda mevcut yasasını revize etmeye hazırlanıyor.

“SUÇ GELİRLERİNİN TRANSFERİNİ ÖNLEME YASASI”

Japonya’nın yerel gazetelerinden Nikkei Asia’nın verdiği habere göre Japonya hükümeti, suçluların kripto para kullanarak kara paraları aklama adına borsaları kullanmasını önlemeyi amaçlayan bir dizi havale kurallarını uygulamaya koyacak. Bu yasanın düzenlenmesi ve yürürlüğe girmesiyle birlikte, suçluların kripto para kullanarak para aklaması neredeyse imkansız hale gelecek. Bahsi geçen “Suç Gelirlerinin Transferini Önleme Yasası”, müşteri bilgilerinin borsa operatörleri arasında paylaşılmasını gerektiren bir şekilde düzenlenecek. Söz konusu yasa aynı zamanda stablecoin’ler için de geçerli olacak.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japonya’da Kripto Ile Kara Para Aklamaların önüne Geçilecek! Mevcut Yasa Revize Ediliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!