Japonya Kara Para Aklamanın Önüne Geçmek İstiyor: Kripto Para Borsalarına Yasal Sorumluluklar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya hükümeti, kripto para kullanılarak kara para aklama olaylarının önüne geçebilmek için kripto para borsalarına yeni sorumluluklar yüklemeye hazırlanıyor.

Nikkei haber ajansının aktardığı rapora göre, Japonya kripto para borsalarında gerçekleşen kullanıcı transferleri konusunda yeni kurallar getirecek. Söz konusu yeni kurallar, kripto borsalarının kullanıcıların para transferlerine ilişkin daha fazla bilgiyi devlet yetkilileri ile paylaşmasını gerektiriyor. Bu şekilde suçluların kara para aklamasının önüne geçmeye çalışan yetkili merciler, transferleri gerçekleştiren kullanıcıların adları ve adresleri de dahil olmak üzere detaylı müşteri bilgisi talebinde bulunabilecek.

Paylaşılan rapora göre kripto para transferlerinin izlenebilirliğine yönelik yasal değişiklik taslağı 3 Ekim‘de yapılması planlanan meclis oturumunda sunulacak. Eğer taslak meclis çoğunluğu tarafından kabul edilirse 2023 yılının Mayıs ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Söz konusu yasa, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların yanı sıra stablecoinler için de geçerli olacak. Yasa onaylanırsa ve kripto para borsaları yasaya göre hareket edip istenilen kullanıcı bilgilerini yetkililer ile paylaşmazsa düzeltici emirler veya cezai yaptırımlara tabi tutulacaklar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japonya Kara Para Aklamanın Önüne Geçmek İstiyor: Kripto Para Borsalarına Yasal Sorumluluklar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!