Global CBDC Deneyi Başarıyla Tamamlandı -BIS

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yapılan açıklamaya göre birden fazla merkez bankası dijital parası (CBDC) kullanılarak yapılan bir test çalışması başarıyla sonuçlandı.

BIS tarafından yapılan açıklamaya göre 23 Eylül tarihinde tamamlanan test çalışması, türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.

Proje için özel olarak tasarlanmış bir dağıtık defter platformunun kullanıldığı çalışmaya Çin’in, Hong Kong’un, Tayland’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin merkez bankaları destek verdi.

mBridge adlı bu proje kapsamında toplamda 160’tan fazla para transferi ve döviz işlemi yapılırken, bu işlemlerin toplam hacmi 22 milyon doların üstünde oldu.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında yapılan bir açıklamada, mBridge projesine katkı sağlayan bankalar arasında Goldman Sachs’in, HSBC’nin ve Societe Generale’nin de olduğu belirtilmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Global CBDC Deneyi Başarıyla Tamamlandı -BIS
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!