FCA, Revolut'a yeşil ışık yaktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FCA, ülkede kripto ürünleri ve hizmetleri sunmaya yetkili şirketler listesine ödeme uygulaması Revolut’u ekledi.

Birleşik Krallık’ın Finansal Davranış Otoritesi (FCA), ülkede kripto ürünleri ve hizmetleri sunmaya yetkili şirketler listesine ödeme uygulaması Revolut’u ekledi.

FCA, İngiltere’deki kayıtlı kripto varlık firmaları listesine pazartesi günü yaptığı bir güncellemede, Revolut’un 2017’den itibaren “Kara Para Aklama, Terör Finansmanı ve Fon Transferi” ile ilgili değiştirilmiş düzenlemelere uygun olduğunu gösterdi. Fintek firması, mart ayında geçici tescilli bir kripto varlık firması olarak faaliyet göstermesi için bir uzatma aldıktan sonra ülkede kripto hizmetleri sunmak için onay alan diğer 37 şirkete katıldı.

Birleşik Krallık’ta kripto ile ilgili ürün ve hizmetler sunan firmaların, 2020’den beri FCA’ya kayıt olduktan sonra faaliyet göstermelerine izin veriliyor. Bununla birlikte, ülkede Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (CFT) gereksinimlerine ilişkin bir baskının ardından, Revolut’un da dahil olduğu birçok şirkete geçici kayıt statüsü verildi ve faaliyet göstermelerine izin verildi.

Yazının yayımlandığı esnada FCA’nın geçici statüsü altında faaliyet gösteren herhangi bir kripto varlık firması bulunmuyor. Revolut, ilk olarak mart ayında geçici tescil verilen 12 şirket arasında beklemede kalan son firmaydı.

Financial Times’ın 5 Eylül tarihinde paylaştığı bir rapor ise Birleşik Krallık Finansal Raporlama Konseyi’nin, Revolut’un denetiminde, kabul edilemeyecek derecede ve oldukça önemli birçok yanlışlık riskini içeren kusurlar bulduğunu öne sürmüştü.

İngiltere’de, Başbakan Liz Truss’un Boris Johnson’ın yerine geçmesi ve sonrasında da Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından siyasi olarak büyük bir sarsıntı yaşandı. Ayrıca hükümet, 22 Eylül’de milletvekillerinin, ülkenin Ulusal Suç Dairesi’ni kripto varlıklarını el koyma, dondurma ve kurtarma konusunda yetkilendirmeyi amaçlayan Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık Yasası’nı çıkardıklarını duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FCA, Revolut'a yeşil ışık yaktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!