Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Tarafından Düzenlenecek Blockchain Hackathon’unun Ayrıntıları Açıklandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bu yıl ilki düzenlenecek “Dijital Türkiye Blockzincir Hackathonu’nun” ayrıntılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin 19 Eylül tarihinde ilk kez duyurduğu Türkiye Blokzincir Hackathonu “DIGIATHON 2022″nin ayrıntıları açıklandı. Kurum 26 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, yarışmanın içeriğini ve katılım şartlarını kullanıcılara bildirdi.

Açıklamalara göre Digiathon 2022’nin teması Dijital Türkiye Hizmetleri olacak. Yarışmacılar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çevrim içi olarak vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirebildiği E-Devlet portalı üzerinde sunulan hizmetleri blockchain altyapısı ile geliştirmek veya yeni hizmet fikirleri oluşturmak için yarışacaklar.

Yarışmanın amaçları doğrultusunda Türkiye genelinde yer alan üniversitelerden veya şirketlerden başvuracak yarışmacılar, en az iki en fazla dört kişilik takımlar oluşturacak ve gerçek hayatta kullanılan ya da kullanılabilecek hizmetler için yeteneklerini sergileyecekler. Yarışma, Cumhurbaşkanlığı Dijital dönüşüm Ofisi özelinde oluşturulacak Avalanche (AVAX) test ağında yapılacak.

Ön eleme ve final olarak iki aşamadan oluşacak yarışmanın ön eleme etabı, çevrim içi olarak çoktan seçmeli soru-cevap şeklinde gerçekleşecek. Ön eleme aşamasında başarılı olan 20 ekip, 2022 Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek final aşamasına davet edilecek.

Yarışmada ilk 3’e girecek ekipler sırasıyla 10.000, 5.000 ve 2.500 dolar değerinde AVAX’ın sahibi olacaklar.

E-Devlet üzerinden çevrim içi olarak yapılabileceği bildirilen başvurular, 28 Eylül tarihinde başlayıp 14 Ekim tarihinde sonlanacak. Kullanıcılar yarışmaya dair diğer önemli tarihlere ve yarışma kurallarına Digiathon resmi sitesinden ulaşabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Tarafından Düzenlenecek Blockchain Hackathon’unun Ayrıntıları Açıklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!