WEF, İklim Değişikliği için Koalisyon Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Web3 teknolojilerinin iklim değişikliğine karşı mücadeledeki rolünü değerlendirecek bir girişim olan Kripto Sürdürülebilirlik Koalisyonu’nu başlattı. Koalisyon toplamda 30 şirketten oluşmaktadır. Şirketler, bu teknolojilerin enerji tüketiminin etkisini ve mevcut karbonsuzlaştırma çabalarına yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceğini araştıracaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

WEF, İklim Değişikliğiyle Mücadelede Web3’ü Kullanmayı Hedefliyor!

Kripto para birimini ve Blockchain tabanlı teknolojileri gruplayan bir terim olan Web3, şu anda bu teknolojilerin kullanımının çevre için zararlı olup olmadığını belirlemeye çalışan enerji gruplarının ilgi odağındadır. Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu teknolojileri dikkate almaya karar vermiştir. Ayrıca iklim değişikliğine karşı mevcut mücadelede faydalı olup olamayacaklarını araştırmak için bir girişim başlatmıştır.

Yakın zamanda duyurulan girişim, Kripto Sürdürülebilirlik Koalisyonu olarak adlandırılmıştır. Ayrıca 30 farklı şirket, eğitim kuruluşu ve bu konuyla ilgilenen diğer kurumlardan oluşmaktadır. Bu şirketler arasında Solana, Avalanche, Circle, NEAR Foundation, Ripple ve Stellar Development Foundation gibi bilinen kripto para bağlantılı projeler bulunmaktadır. Bu koalisyon, aynı yıl başlatılan daha büyük girişim Crypto Impact and Sustainability Accelerator’ın bir parçasıdır. Bunanla beraber, bu şirketlerin bu çabaya yardımcı olmak için düzenleyebilecekleri farklı yolları araştıracaklardır.

Dünya Ekonomik Forumu’nun Blockchain ve dijital varlıkları başkanı Brynly Llyr girişimle alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Web3’ün önemli ve benzersiz yönü, doğrudan topluluk katılımını, eylemlerini ve ödüllendirmek için teknolojiyi kullanmasıdır. Bu, birçok bireyin çalışmalarını doğrudan birbiriyle koordine edebileceğimiz ve merkezi kontrol olmaksızın toplu eylemi mümkün kılabileceğimiz anlamına gelmektedir’ dedi.

Farklı Çalışma Alanları

Bu yeni girişim, kripto, Blockchain ve bunların kullanımıyla ilgili üç temel konuyu araştırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca bunun için farklı çalışma grupları bulunmaktadır. Ancak bu girişimin ona odağı, teknolojilerin enerji kullanımıdır. Ayrıca bunların gelecekte iklimi ve doğayı nasıl etkileyebileceği ile ilgilidir.

Kilit noktalardan bir diğeri, bu Web3 teknolojilerinin mevcut faaliyetleri karbondan arındırmak için nasıl değişebileceğidir. Ayrıca bunlardan nasıl yararlanılabileceği ile ilgili araştırmalar yapılacaktır. Bu uygulamalar madencilik ve diğer merkezi olmayan faaliyetleri de içerecektir. Üçüncü konu, karbon kredilerini Blockchain’de standartlaştırmak ve koymaktır. Bu araçların verilmesini ve yönetimini daha şeffaf hala getirmeyle alakalıdır. Ayrıca güvenilir kılmak ve daha fazla insanın bu pazarlara katılması için problemler ortadan kaldırılmak istenmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
WEF, İklim Değişikliği için Koalisyon Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!