LUNA Kurucusu Için Interpol Devrede! Güney Kore Kwon’un Tutuklanmasını Talep Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayında kripto para piyasasında yaşanan çöküşün arkasındaki en büyük etken, Terra blok zincirinde yaşanan kriz oldu. Yaşanan kriz sonrası dünya genelinde milyonlarca yatırımcı bu çöküşten etkilenirken, birçok şirket de iflas etti. Yaşananların sorumlusu olarak gösterilen LUNA’nın kurucusu Do Kwon’un kaçtığı iddia ediliyordu ancak Kwon, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada kaçmadığını belirtmişti. Güney Kore, uluslararası polis teşkilatı Interpol’ün dünya genelinde kolluk kuvvetlerinden, Do Kwon’un bulunup tutuklanmasını talep ettiğini duyurdu.

DO KWON İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Do Kwon Icin Tutuklama Talebi

Bloomberg’in haberine göre Güney Koreli yetkililer Kwon için kırmızı bülten çıkardıklarını duyurdu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Kwon hakkında kırmızı bülten başvurusunda bulunulmuştu. Do Kwon, kendi oluşturduğu ve 40 milyar dolarlık piyasa değerine sahip kripto para biriminin tamamen silinmesi ile ilgili suçlamalarla karşı karşıya kalmış durumda. Güney Kore, Do Kwon ve onunla birlikte 5 kişiyi daha sermaye piyasası yasalarını ihlal etmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan dolayı arıyor.

TERRA’DA NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Terra blok zincirinde yer alan algoritmik stablecoin UST, ABD doları karşısındaki sabitliğini kaybetti ve bu süreçte insanlar, ellerindeki UST yatırımlarını hızla satmaya başladı. Her satılan UST’de belli miktarlarda LUNA üretildiği için LUNA arzında şok yaşandı ve böylece hem UST hem de LUNA, piyasadan tamamen silinme noktasına geldi. Yaşananlar hem birçok yatırımcının zarar etmesine neden oldu hem de kripto para piyasasında kriz yaşanmasına neden oldu.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LUNA Kurucusu Için Interpol Devrede! Güney Kore Kwon’un Tutuklanmasını Talep Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!