Güney Kore, Do Kwon’un tutuklanması için kırmızı bülten yayınladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Interpol (Uluslararası Polis Teşkilatı), Terraform Labs’in kurucu ortağı Do Kwon’un yakalanması için dünya genelinde güvenlik güçlerine kırmızı bülten yayınladı.

Güney Kore savcıları, Bloomberg’e Interpol’ün Do Kwon’un terra ekosisteminin çöküşüyle ilgili Güney Kore’de karşı karşıya kaldığı suçlamalara ilişkin genelge yayınladığını söyledi.

Haber, Güney Kore’li savcıların Interpol’den 19 Eylül tarihinde Kwon için “kırmızı bülten” çıkarılmasını istemesinden yalnızca bir hafta sonra geldi.

Interpol’ün internet sitesine göre; kırmızı bülten, dünya çapındaki güvenlik güçlerinin suçlunun iadesi, teslim olması ve benzer yasal uygulamaların hayata geçirilmesi için geçici olarak suçlunun yerinin belirlenmesi ve tutuklanması talebidir.

Ayrıca, Kwon için dünya genelinde çıkarılan kırmızı bülten kararı, Güney Koreli savcıların Do Kwon ve diğer beş ortağı için ülkenin sermaye piyasası yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla tutuklama emri çıkarılmasından sadece iki hafta sonra geldi.

Kwon’un daha önce Singapur’da yaşadığına inanılıyordu. Ancak yerel makamlar, 17 Eylül tarihinde Do Kwon’un ülkede olmadığını bildirmiş ve saatler sonra ise Kwon’un ülkeden kaçtığını ve yerinin bilinmediğini açıklamıştı. 

Related: South Korea issues arrest warrant for Terra founder Do Kwon

Do Kwon’un kurucu ortağı olduğu Terra ekosistemi ve şu anda Terra USD Classic olarak bilinen algoritmik ‘stablecoin’, geçtiğimiz mayıs ayında ABD doları karşısında sabit değerini kaybettikten sonra kripto para piyasasından milyarlarca dolar değerinde paranın silinmesine neden olmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore, Do Kwon’un tutuklanması için kırmızı bülten yayınladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!