Bitcoin piyasasında istikrar sağlanmasıyla parlayabilecek 5 altcoin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de büyük borsa endeksleri, kötüleşen makroekonomik koşulların küresel resesyon endişelerini artırmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta da düşüşü sürdürdü.

Bitcoin (BTC) ise haftayı Tradingview verilerine göre 18.820 dolarda, yani 2020’den beri görülen en düşük seviyeyle kapattı. Bu kötü bir işaret olsa da, satıcıların bu düşük fiyat seviyelerini sürdürebilmesi için satışa devam etmesi gerekiyor, aksi halde mevcut durum ayı tuzağıyla sonuçlanabilir. Önümüzdeki birkaç günde göreceğimiz fiyat hareketi, ayı ve boğaların üstünlük kurma mücadelesi nedeniyle muhtemelen yüksek dalgalanmalı olacak.

Kripto piyasasının günlük görünümü. Kaynak: Coin360

Yatırımcıları bazıları, keskin düzeltmeler sırasında dibi yakalamaya çalışırken alım fırsatlarını kaçırdı. Yatırımcılar, bunun yerine beğendikleri projelere odaklanmalı ve birkaç hafta veya aylık süreçte aşama aşama coin biriktirmeli. Tüm coin’ler aynı anda dip yapmadığından dolayı, güç gösteren kripto paralara ayrıca odaklanmak daha iyi olabilir.

Bitcoin son yılların en düşük haftalık kapanışını yaparken, bazı altcoin’ler ise güçlü durmayı sürdürüyor. Kısa vadede ilgi çekici duran beş kripto para birimine göz atalım.

BTC/USDT

Bitcoin boğaları geçtiğimiz günlerde 18.626-17.622 dolar desteğini savunmuş olsa da, 19.720 dolardaki 20 günlük üstel hareketli ortalamada (EMA) güçlü bir dirençle karşılaşıyorlar. Bu da ayıların küçük rallilerde satış yapmaya devam edeceğini gösteriyor.

BTC/USDT paritesinin günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Aşağıya yönelen hareketli ortalamalar, ayıların elinin güçlü olduğuna işaret ediyor. Diğer yandan, göreceli güç endeksinde (RSI) görülen pozitif ayrışma, düşüş ivmesinin zayıflıyor olduğu anlamına geliyor olabilir.

Ayıların güç kaybettiğinin ilk göstergesi, 20 günlük EMA’nın geçilmesi ve bu seviyenin üzerinde kapanış yapılması olacak. BTC/USDT partiesi, sonrasında ise 21.043 dolardaki 50 günlük basit hareketli ortalamaya, devamında da 22.799 dolara yükselebilir. Boğaların bu engeli aşarak 25.211 dolara ralliye zemin hazırlaması gerekecek.

Tam aksine, ayılar fiyatı 17.622 doların altına çekmeyi başarırsa satış baskısı derinleşebilir ve düşüş trendi sürebilir. Bu durumdaysa parite 14.500 dolara düşüş riski taşıyor.

BTC/USDT paritesinin 4 saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar 18.626 doların altında dipten alırken, 50 SMA’da güçleri tükeniyor. Bu nedenle fiyat iki seviye arasında sıkışmış olsa da, dar aralıkta seyir uzun süremez.

ATOM/USDT

Cosmos (ATOM), birkaç gündür kırılma seviyesi olan 13,46 doların üzerinde seyrederek, yatırımcıların dipten alım yaptığına ve duyarlılığın pozitif olduğuna işaret ediyor.

ATOM/USDT paritesinin günlük grafiği. Kaynak: TradingView

14,22 dolardaki 20 günlük EMA’nın düzleşmesi ve RSI’ın orta noktaya yaklaşması, arz ve talep arasında denge olduğunu gösteriyor. Fiyatın 15,25 doları geçmesi halinde, kısa vadeli avantaj alıcılara geçebilir ve parite 17,20 dolara kadar yükselebilir.

Bu seviye yine direnç işlevi görebilecek olsa da, alıcıların fiyatı yukarısına taşıması halinde ilk olarak 20,34 dolar, devamında ise 25 dolar seviyeleri görülebilir.

12,90 dolardaki 50 günlük EMA’nın altına gerileme halindeye, avantaj ayılara geçebilir ve parite 10 dolara kadar gerileyebilir.

ATOM/USDT paritesinin 4 saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

Parite bir süredir 13,45-17 dolar arasında sıkışmış durumda. Alıcılar 13,45 dolar desteğini canhıraş savunuyor ve fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine taşımaya çalışıyor. Bunu başarmaları halinde, 16 dolar ve sonrasında 17 dolara ralli ihtimali artacaktır.

20 EMA’nın altına gerileme durumunda ise ayıların satış yapmaya devam etmeyi planladıkları ortaya çıkıyor. ATOM fiyatı, ilk olarak 13,45 dolar desteğine gerileyecektir. Satıcıların pariteyi 13 doların altına taşıması gerekiyor. Bu durumdaysa 11.50 dolara kadar gerileme mümkün.

ALGO/USDT

0,27-0,38 dolar arasındaki sıkışma, 23 Eylül’de yukarı yönde hareket ile sonuçlandı. Yeni bir yükseliş hamlesinin başladığının doğrulanması halinde, Algorand (ALGO) yükseliş trendinin hala ilk aşamasında olabilir.

ALGO/USDT paritesinin günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Aşağı yönde izlenmesi gereken kritik seviye 0,38 dolar. Boğalar bu seviyeyi desteğe dönüştürmeyi başarırsa, yeni bir yükseliş trendinin başlama olasılığı artacaktır. ALGO/USDT paritesi, bunun ardından 0,45 dolar ve sonrasında 0,50 dolara yükselebilir.

Yükseliş beklentisi, kısa vadede fiyatın 0,38 doların altına gerilemesi ve eski işlem aralığına geri dönmesi halinde geçersiz olacaktır. Bu durumdaysa ALGO fiyatı, 20 günlük EMA’sı 0,33 dolara gerileyebilir.

ALGO/USDT paritesinin 4 saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

CHZ/USDT

Chiliz (CHZ), haziran ayında görülen dip seviyelerden keskin bir toparlanma göstererek, 22 Eylül’de 0,26 dolar direncini kırdı. Bir coin piyasanın aksine hareket ettiğinde, dikkatlice incelenmeyi hak ediyor.

CHZ/USDT paritesinin günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayıların üç gündür fiyatı 0,26 doların altına çekme çabası boğaların zaferiyle sonuçlandı. Yani boğalar, dip seviyeleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor. Yükselen hareketli ortalaması ve RSI’ın pozitif bölgeye gelmesi de piyasanın alıcıların kontrolünde olduğunu gösteriyor.

Fiyat yükselerek 0,28 doları geçerse, CHZ/USDT paritesi bir sonraki direnç 0,33 dolara yükselebilir.

Tam aksine fiyatın 0,26 doların altına gerilemesi, ilk olarak 0,23 dolardaki 20 günlük EMA’ya, sonrasında ise 0,21 dolardaki 50 günlük SMA’ya düşüş ile sonuçlanabilir.

CHZ/USDT paritesinin 4 saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

İki hareketli ortalamanın da yükselmesi alıcıların avantajlı konumda olduğunu gösterirken, RSI’daki negatif ayrışma ise yükseliş ivmesinin zayıfladığını gösteriyor olabilir. Ayılar fiyatı 0,26 doların altına çekmeyi başarırsa, bir sonraki durak 50 SMA olabilir.

Diğer yandan, 0,26 dolardan yaşanacak sekmeyle 0,28 doların geçilmesi halinde, parite 0,32 dolara kadar yükselebilir.

QNT/USDT

Quant (QNT), her iki hareketli ortalamanın da üzerinde seyrederek güç gösteiryor.

QNT/USDT paritesinin günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayıların birkaç gündür savunduğu 112 dolar seviyesi, 24 Eylül’de geçildi ve fiyatı düşüş trendi çizgisine itti. Günlük mumdaki uzun fitil, ayıların yükseliş hareketini durdurmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Yatırımcıların 112 dolardan alım yapması ise, bu seviyeyi desteğe dönüştürmeye çalıştıkları anlamına geliyor. QNT/USDT paritesi, bir kez daha düşüş trendi çizgisine yükselebilir. Bu engelin aşılmasından sonraki duraklar ise 133 dolar ve 154 dolar.

112 doların altına gerileme halindeyse, bir sonraki durak 20 günlük EMA’nın bulunduğu 106 dolar olabilir. Bu seviyenin altında ise 95 dolar hedefi bulunuyor.

QNT/USDT paritesinin 4 saatlik grafiği. Kaynak: TradingView

Burada belirtilen fikir ve görüşler yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar vermeden önce kendi araştırmanızı yapmalısınız.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin piyasasında istikrar sağlanmasıyla parlayabilecek 5 altcoin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!