NFT platformları, yüksek komisyon oranları nedeniyle App Store’u tercih etmiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derlenen yakın tarihli veriler, NFT pazar yeri platformlarının mobil uygulamalarını Apple’ın uygulama mağazası App Store üzerinden kullanıma sunmaktan kaçındığını ortaya çıkardı. Söz konusu yaklaşım, Apple’ın uygulama içi satın alımlarda yüzde 30 komisyon almasıyla gerekçelendirildi. ABD merkezli teknoloji devi, yüzde 30’luk komisyon konusunda ısrarcı davransa da bu oranı, yıllık geliri 1 milyon doların altında olan platformlar için yüzde 15’e düşürmüştü. Fakat yine de bu hamle, Magic Eden gibi popüler NFT alım-satım platformlarının hizmetlerini uygulama üzerinden kullanıma sunması için yeterli teşviki sağlamadı. 

Aktarılan detaylara göre; NFT pazar yerleri, genellikle alım-satım işlemlerinden yalnızca yüzde 2 veya 3’lük bir komisyon alıyor. App Store’un platform kuralları ise mağaza üzerinden hizmet veren NFT pazar yerlerini alım-satım işlemlerinden zarar etmeye itiyor. Bununla birlikte; App Store, uygulama içi satın alımların dolar veya diğer resmi para birimleri ile yapılmasını şart koştuğu için kripto para birimleriyle ödemeleri de kabul etmiyor.  

Bu nedenle; NFT platformlarının yetkilileri, tüm bu koşulların fiyatlandırmayı oldukça zor bir hale getirdiğine işaret ediyor. NFT pazar yeri Rarible’ın CEO’su Alexei Falin, bu yaklaşımın Apple’ın kullanıcılarının NFT alıp satmasını açıkça istemediğini gösterdiğini dile getiriyor.  

Küresel NFT alım-satım işlemlerinin, 2027’ye kadar 40 milyona ulaşması bekleniyor

Öte yandan; Juniper Research, küresel NFT alım-satım işlemlerinin sayısının 2027’ye kadar 40 milyona ulaşacağını öngörüyor. Bu sayının, şu anda 24 milyon seviyesinde olduğu biliniyor. Metaverse bağlantılı NFT’lerin de 5 yıl içerisinde en hızlı büyüyen NFT türü olması bekleniyor. 2022 yılı itibariyle 600 bin alım-satıma ev sahipliği yapmış olan metaverse bağlantılı NFT segmentinin, 2027’ye kadar 9,8 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT platformları, yüksek komisyon oranları nedeniyle App Store’u tercih etmiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!