LUNC yatırımcıları, Binance CEO’sunun vergi önerisine tepkili

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra ekosisteminin çöküşü, TerraUSD (UST) ve LUNA’nın fiyatının piyasadan silinmesine neden olmuştu. Terra kurucu ortağı Do Kwon, kripto borsaları ve Terra topluluğu; sürdürülebilir bir fiyat ortalamasının tekrar yakalanabilmesi için en iyi yolu belirlemeye çalışırken yaşanan büyük çöküş, yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyordu. 

Bunun üzerine; popüler kripto para borsası Binance’in ünlü CEO’su Changpeng Zhao, LUNC’un toplam arzını azaltmak ve fiyat performansını iyileştirmek için işlemlerden yüzde 1,2’lik bir vergi toplanmasını önermişti. Bu verginin, LUNC ‘token’ları yakmak için kullanılacağı ifade edilmişti. Zhao, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: 

“Kullanıcıların, LUNC alım-satımlarında yüzde 1,2’lik bir vergi ödemeyi kabul etmesi için (Binance borsasında) bir katılım butonu kullanıma sunacağız.”  

Fakat borsa, LUNC yatırımcılarının yüzde 25’inin fikir birliğine varmasını takiben henüz vergiye ilişkin rıza bildirmeyen kişilerden de vergi alacağını duyurmuştu. Bu şekilde, uygulamayı önceden kabul eden kişilerin fazladan yüzde 1,2’lik bir ödeme yapmadığından emin olunacağı ifade edilmişti. 

Bu doğrultuda; henüz rıza bildirmeyen kişiler borsadaki toplam LUNC ticaret hacminin yüzde 50’sine ulaştıktan sonra, tüm LUNC işlemlerinden yüzde 1,2’lik bir ticaret vergisi toplanacağı bildirildi.  

 

I answered the question about LUNC in my Twitter Space AMA just now.

Another option is to implement a feature to let users opt-in for a 1.2% trading fee themselves for burn. And see how many of the voting community do that first. Vote with your fees.

— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) September 23, 2022

Ancak öneri, LUNC yatırımcılarını ikiye böldü. Yatırımcılardan bazıları, Changpeng Zhao’nun katılım butonu uygulamasını desteklerken bazıları, bu hamleyi merkezi bir platformdan gelen bir piyasa manipülasyonu olarak yorumladı.  

LUNC yakımını destekleyen Zhao ise topluluk oylamasına güvendiğine işaret ederek platformdaki kullanıcıların öneriyi bir sonuca bağlamasını bekleyeceklerini dile getirdi ve “Kullanıcılarımızı dinliyor ve koruyoruz” dedi. Fakat Zhao’nun, önerilen değişim tüm borsalarda ve blokzincir üstünde uygulanmadıkça LUNC varlıklarını diğer borsalara taşımayı tercih edeceğinin farkında olduğu tahmin edildi.  

Öte yandan; Güney Koreli yetkililer, Terra çöküşü nedeniyle hala Do Kwon’u takip etmeye ve tutuklamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

Güney Kore başkenti Seul’daki bir mahkemenin, 14 Eylül’de Do Kwon ve Terra’yla bağlantılı 5 kişi için ülkenin sermaye piyasası kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir tutuklama emri çıkardığı biliniyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LUNC yatırımcıları, Binance CEO’sunun vergi önerisine tepkili
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!