Haftanın öne çıkan kripto para haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 18.000 – 20.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 19 Eylül Pazartesi günü haftaya yaklaşık 19.400 dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, psikolojik öneme sahip 20.000 dolar desteğini 19 Eylül’de geçemedi. Paritenin ciddi düşüşler yapacağına yönelik tahminler gündemdeyken, BTC/USD yüzde 6,5’lik bir düşüşün ardından 18.250 dolar seviyelerine kadar indi. Hafta boyunca kısa bir aralıkta seyreden Bitcoin fiyatının genel performansına bakıldığında ise yılın başından beri yüzde 60 değer kaybettiği görülüyor. Ancak BTC bu konuda yalnız değil, benzer şekilde ETH ve birçok hisse senedi de 2022’nin başlangıcından bu yana ciddi bir değer düşüşü kaydetti. Hafta içini yaklaşık 19.800 dolar seviyesiyle kapatan BTC, yazının yazıldığı esnada borsalarda 19.098 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 936,571 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 39,0 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.200 dolar ile 1.400 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 17,3.

İşte 19 Eylül Pazartesi ile 25 Eylül Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Profanity’deki güvenlik açığı 3,3 milyon dolara mâl oldu

Merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) 1Inch, bir kişiye özel Ethereum adresi oluşturma aracı Profanity’de güvenlik açığı tespit ettikten sonra yatırımcıları uyardı. 1Inch tarafından önceden yayımlanan uyarıya rağmen, hacker’lar 3,3 milyon dolar değerinde dijital varlığı ele geçirmeyi başardı.

Wintermute hacklendi: 160 milyon dolar ele geçirildi

Kripto pazarında piyasa yapıcı olarak faaliyet gösteren Wintermute, siber saldırıya uğradığını duyurdu. Konuya ilişkin ilk açıklama, şirketin kurucu CEO’su Evgeny Gaevoy’dan geldi. Yapılan saldırı sırasında 160 milyon dolar ele geçirildi. Gaevoy, siber saldırının farkında olduklarına ve sorunu çözmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalınan paranın DeFi işlemleriyle ilgili olduğuna dikkat çeken kurucu CEO, Wintermute’un merkezi borsa faaliyetlerinin etkilenmediğinin de altını çizdi.

Hackerlar, CoinDCX borsasının Twitter hesabını ele geçirdi

Hindistan merkezli kripto para borsası CoinDCX’in resmi Twitter hesabı, bir hacker grubu tarafından ele geçirildi. Siber saldırganlar hesabı ele geçirdikten hemen sonra, takipçileri dolandırmak için kimlik avı bağlantılarıyla sahte XRP tanıtımları yayınladı.

Saldırıya yanıt veren CoinDCX’in resmi müşteri hizmetleri, Twitter hesaplarının siber saldırıya uğradığını açıklayan bir ‘tweet’i sabitleyerek kullanıcılarını, güvenliği ihlal edilmiş hesaptan gelen hiçbir bağlantıya veya herhangi bir mesaja tıklamamaları konusunda uyardı. Bununla birlikte borsa, hacklenen hesabı kurtarmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ve kısa süre içerisinde yeniden bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

Beyaz şapkalı hacker, Ethereum ve Arbitrum köprüsünde kritik hata tespit etti

Kendini beyaz şapkalı olarak tanımlayan bir hacker, Ethereum ve Arbitrum Nitro’yu bağlayan köprüde “milyon dolarlık güvenlik zafiyeti” tespit etti ve karşılığında 400 Ether (ETH) yazılım hatası bulma ödülü aldı.

After Merge etkinliği gerçekleşti: İstanbul, Merge’ün başarısını kutladı

Kripto tarihinin en önemli teknolojik güncellemesi olarak kabul edilen Ethereum Merge yükseltmesi, kısa bir süre önce başarıyla gerçekleşti. Bu gelişmeyle birlikte; Ethereum ağı, resmi olarak ‘iş kanıtı (PoW)’ modelinden çok daha az enerji tüketimine neden olan ve çok daha verimli hisse ispatı (PoS) modeline geçiş yaptı. Yapılan yükseltmenin, Ethereum ağındaki enerji tüketimini yüzde 99,95 oranında azaltması ve Ethereum’un kullanıcı tabanını büyük ölçüde genişletmesi bekleniyordu.  İstanbul’un aktif kripto topluluklarından ETHIstanbul ise başarıyla gerçekleşen Ethereum Merge yükseltmesini 21 Eylül Çarşamba günü İstanbul’da “After Merge” isimli bir etkinlikle kutladı.

Söz konusu etkinliğe kripto dünyasının önde gelen birçok isim katılım sağladı. Etkinlikte ayrıca Ethereum’un başarılı bir şekilde Merge’ü gerçekleştirmesi yanında, Ethereum’un en büyük etkinliği DevCon’un Türkiye’de gerçekleştirilmesine yönelik talep de konuşuldu.

Bybit CEO’sundan Türkiye açıklaması

Dünya genelinde 10 milyondan fazla kullanıcısı bulunan kripto para borsası Bybit, Türkiye’deki ilk etkinliği ‘Bybit Meet Up İstanbul’u 22 Eylül Salı günü gerçekleştirdi. Etkinlikte şirket, kripto dünyasının önde gelen isimleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. ‘Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilen toplantıda, Bybit Global’den yetkili isimler de yer aldı. Bybit CEO’su ve kurucu ortağı Ben Zhou, video mesajı ile etkinliğe katılım sağladı ve Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Coinsquare, CoinSmart borsasını satın aldı

Kanada’daki en büyük dijital varlık alım satım platformlarından Coinsquare, açıklanmayan bir miktar karşılığında CoinSmart’ı satın aldı.

Coinsquare, perşembe günü yaptığı açıklamada CoinSmart’ın yan kuruluşu Simply Digital’in tüm ihraç edilmiş ve ödenmemiş hisselerini satın almak için kesin bir anlaşmaya vardığını duyurdu. CoinSmart, anlaşma kesinleştiğinde Coinsquare’de yaklaşık yüzde 12’lik bir mülkiyet hissesine sahip olacak.

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’e az kalsın Netcoin ismini verecekti!

AnonymousSpeech’in tarihsel verileri, Bitcoin’in (BTC) yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun aklında, BTC’nin teknik dokümanına eklemediği alternatif bir isim daha olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin ile bağlantılı internet sitesinin alan adı olan Bitcoin.org, 18 Ağustos 2008 tarihinde, Japonya’da kullanıcıların kimliksiz bir şekilde alan adı almalarına olanak sağlayan AnonymousSpeech platformunda oluşturuldu. Bununla birlikte, AnonymousSpeech platformu üzerinden benzer zaman dilimlerinde satın alınan alan isimleri, 17 Ağustos 2008 tarihinde, yani Bitcoin.org’un oluşturulmasından sadece bir gün önce Netcoin.org’un kurulduğunu ortaya çıkardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!