Solana İşlem Sayısında 100 Milyar Barajını Aştı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana İşlem Sayısında 100 Milyar Barajını Aştı – BTCHaber

İçeriğe geç

Ana dolaşım

Solana Blockchain ağı özellikle işlem hızları ve ucuzluğu ile birlikte en verimli ağlardan biri olarak öne çıkıyor. Her ne kadar bu durum onun sık sık durmasına ve bir takım saldırılara maruz kalmasına neden olsa da gelişimine devam ediyor. Öyle ki yeni zincir üstü verilere göre Solana Blockchain ağı 100 milyar işlemi geride bırakarak yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Solana İşlem Sayısında 100 Milyar Barajını Aştı

Solana Blockchain Ağı İşlem Sayısında 100 Milyarı Aştı

Solana’nın zincir üstü verilerini izleyen Solana Explorer‘a göre, ağdaki işlem sayısı 100 milyarı aştı. Bir Proof of History tarafından sağlanan hızla birlikte ağın hızı 2.850 TPS seviyesinde. Bu yüksek oranla birlikte yüksek işlem sayılarına ulaşmayı başaran Solana, 100 milyar işlemi geride bıraktı.

İlginizi çekebilir: ETHIstanbul’da Ethereum Merge Kutlandı, DevCon Çağırıldı

Solana, 2022’nin ikinci çeyreğinde günlük işlemlerde Ethereum’u da geride bırakmıştı. Kripto analiz şirketi Nansen’e göre, Solana ağındaki günlük işlem sayısı neredeyse 40 milyona ulaşırken, Ethereum ağı 5 milyon daha az bir performans gösteriyor.

Cem Arslan Kurt
Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin’de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs’ta okudu. Kıbrıs’ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500’den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000’in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep’te Özel Bilişim Koleji’nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10’a girdi. Şu anda İstanbul’da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin’liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Türkiye’nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu

 

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana İşlem Sayısında 100 Milyar Barajını Aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!