Solana ağı, işlem adedinde 100 milyar bandına ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki yıl önce kullanıma sunulan Solana blokzincirde yapılan işlem adedi, 22 Eylül 2022 tarihi itibariyle 100 milyara ulaştı. 2020 yılından bu yana toplamda 100 milyar 40 milyon 913 bin 433 işleme ev sahipliği yapan ağda, saniyede ortalama 2 bin 767 işlem yapıldığı görüldü. Bu işlemlerin her birinin, 0,00025 dolara mal olduğunun da altı çizildi.  

Aktarılan detaylara göre; işlem adedinde önemli bir kilometre taşını geride bırakan Solana ağı, sık sık pek çok teknik sorunla karşı karşıya kalıyor ve ağ kesintileri yaşıyor. Solana’nın kurucu ortaklarından Anatoly Yakovenko, kesintilerin blokzincirin ana laneti olduğuna işaret ediyor. 2020’de kullanıma sunulmasından bu yana en az 7 büyük ağ kesintisi deneyimleyen Solana’nın, 2022 yılı başında da 5 büyük teknik problem yaşadığı biliniyor. 2021’in eylül ayında meydana gelen ağ kesintisinin ise 17 saat sürdüğü ve kaydedilen en uzun kesintilerden biri olduğu ifade ediliyor. 

Solana ağında oluşturulan NFT sayısı yakın zamanda rekor kırmıştı

Kesintiler, kullanıcıların Solana ağını kullanmasını zorlaştırsa da blokzincir yetkilileri, bu sorunlar nedeniyle Solana’nın bütünlüğünün tehlikeye atılmadığının altını çiziyor. Son 24 saat içerisinde yüzde 0,6 değerlenen Solana, haberin yazıldığı sıralarda 32 dolardan işlem görüyor. 

Öte yandan; Solana ağında oluşturulan NFT sayısı da yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Blokzincirde oluşturulan NFT sayısı, 7 Eylül itibarıyla 312 bine yükselmişti. Söz konusu rakam, 4 Eylül’de 39 bin seviyesindeydi. Solana Vakfı’nın geliştirici ekosisteminin başında görev alan Chase Barker, yaşanan gelişmeye ilişkin değerlendirmelerini Twitter üzerinden esprili bir dille paylaşmıştı. Barker, konuyla ilgili paylaşımında “Bir zamanlar (geçen yıl) ‘bazı insanların’ Solana NFT’lerine güldüğünü hatırlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.   

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana ağı, işlem adedinde 100 milyar bandına ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!