Rusya, uluslararası ödemeler için kripto kullanımını onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerinde uluslararası ödemelere izin veren bir anlaşmaya vardı.

Rusya merkezli Kommersant’ın perşembe günü yayımladığı bir rapora göre, Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev, bakanlığın merkez bankası ile sakinlerin kripto para birimleri kullanarak uluslararası ödemeler yapmasına izin verecek bir yasa üzerinde “genel olarak” anlaştığını söyledi. Ayrıca önerilen politika değişikliğinin, Rus vatandaşlarının dijital cüzdanlara erişmesine izin vermeyi amaçladığı bildirildi.

Moiseev, rapora göre, “Politika genel olarak kripto para biriminin nasıl elde edileceğini, onunla neler yapılabileceğini ve uluslararası işlemlerde ilk etaptaki durumları açıklıyor,” ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansları daha önce merkez bankasının, hükümet yetkilileriyle uluslararası kripto ödemeleri konusunu görüştüğünü bildirmişti. Bununla birlikte, Rusya Merkez Bankası’nın kripto borsalarının yasal olarak çalışmasına izin vermeye ve kripto para birimini yasal ödeme aracı olarak kabul etmeye karşı çıktığı da bildirilmişti.

Moiseev, 5 Eylül’de şu ifadeleri kullanmıştı:

“İnsanlar artık Rusya Federasyonu dışında kripto cüzdanları açtığına göre, bunu Rusya’da Merkez bankası tarafından denetlenen, Kara Para Aklamayı Önleme ve Müşterini Tanı (KYC) gereksinimlerine uyması gereken kuruluşlarla beraber yapmak gerekiyor.”

Rusya’nın kriptoyla arasındaki karmaşık ilişki uzun zamandır devam ediyor. Ülke 2020’de ödemeler için Bitcoin (BTC)’nin de dahil olduğu kripto para birimlerinin kullanımını yasaklayan bir yasa çıkarmıştı. Başkan Vladimir Putin de Temmuz ayında dijital finansal varlıkları ödeme aracı olarak yasaklayan bir yasa tasarısı imzalamıştı. Mayıs ayında ise Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya’nın kripto ödemelerini “er ya da geç” yasallaştıracağını öne sürmüştü.

Rusya hükümeti, işletmeler ve ülke içindeki bazı kişiler, ülkenin şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden beri kapsamlı ekonomik yaptırımların hedefi haline geldi. ABD Hazine Bakanlığı ayrıca 15 Eylül’de Rusya-Ukrayna savaşına karışan bir neonazi grubuna bağlı beş kripto cüzdan adresini Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’nin yaptırım listesine ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya, uluslararası ödemeler için kripto kullanımını onayladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!