JPMorgan’dan Kripto Paralar Hakkında Ağır İthamlar: Merkeziyetsiz Ponzi Şeması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık devi JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralar hakkında ağır ithamlarda bulundu.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon‘a 21 Eylül tarihinde katıldığı Meclis Finansal Hizmetler Komitesi tarafından düzenlenen gözetim duruşmasında kripto paralar hakkında sorular yöneltildi. Söz konusu soruların temelinde JPMorgan şirketinin kripto paralar konusunda neden daha aktif rol oynamadığı yer alıyordu. Dimon yöneltilen sorulara karşılık olarak, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin merkeziyetsiz ponzi şemaları olduğunu ifade etti ve kendisini büyük bir kripto para şüphecisi olarak tanımladı.

Blockchain teknolojisini kullanan, yenilikçi akıllı sözleşmelere sahip olan ve sağlam merkeziyetsiz finans (DeFi) altyapılarına sahip olan projelerde değer görüyorum. Fakat bana kalırsa “para birimi” olmaya çalışan ya da olan tokenlar birer merkeziyetsiz ponzi şemalarından ibaret.

Bu, Dimon tarafından kripto paralar özelinde yapılan ilk “dolandırıcılık” iddiası değil. Bitcoin hikayesinin başından beri teknolojiye yönelik karşı duruş sergileyen JPMorgan ekibinin belirli noktalarda bu yeniliği kabullendiği de oluyor. Şirketin, özellikle global para transferlerinde kripto para kullanımı konusunda daha yumuşak bir tavır takındığı biliniyor. Yine de bu ödemeler için kullanılacak kripto paraların merkezi otoriteler tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünen şirket, 2020 yılında JPM Coin‘i çıkartmıştı.

Ayrıca 2022 Şubat ayında Decentraland‘da kendilerine ait bir sanal salon açarak metaverse evrenindeki ilk büyük banka unvanını kazanmışlardı. Görünen o ki her ne kadar sert tutumlarını korumaya çalışsalar da bu yeni teknoloji karşısında kayıtsız kalmakta zorluk çekiyorlar ve fırsatları değerlendirmek istiyorlar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan’dan Kripto Paralar Hakkında Ağır İthamlar: Merkeziyetsiz Ponzi Şeması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!