Dubai, Metaverse ile Mars Simülasyonu Gerçekleştirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel uzay endüstrisi uzun zamandır Mars’ı kolonileştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca bu fikrin hala devam ettiğine dair duyumlar bulunmaktadır. Yayınlanan raporlara göre, Dubai Muhammed Bin Rashid Uzay Merkezi (MBRSC) şu anda Metaverse’te Mars’ta yaşamı canlandırmak için bir proje geliştiriyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Dubai Metaverse’te Marsı İnşa Edecek!

Dubai’de Metaverse merkezli Mars projesi hazırlamaktadır. Kuruluş şu anda, Mars’ta yaşamın nasıl olacağını planlamaktadır. Sanal uzay meraklısı ülke, 2117 yılına kadar Mars’ta tam bir mega kent inşa etme planları olduğunu açıklamıştır. Bu kapsamda Muhammed Bin Rashid Uzay Merkezi (MBRSC), Dubai merkezli bir Web3 çözüm sağlayıcısı olan BEDU ile ortaklık kurdu. Buna göre ortaklık, Mars’ta 2117 Metaverse projesini hayata geçirmeyi hedeflemektedir.

Proje, uzayda olmanın ve Mars’a ayak basmanın sanal deneyiminden oluşacaktır. Buna ek olarak, uzay araştırmalarının zorluklarını ve Kızıl Gezegendeki kolonizasyon sürüşünü deneyimleme imkanı sağlayacaktır. MBRSC’deki Mars 2117 program yöneticisi Adnan al Rais’e göre, bu, insanlarla ve robotlarla keşif yapmayı içeren zorlu bir girişimdir. MBRSC, hedeflerine ulaşmak için yeni hedeflere ve yenilikçi fikirlere sahiptir. 2117 Metaverse Projesi, ajansın kapsamını genişletmesinin başka bir yolu olduğu için MBRSC’nin destekleyebileceği bir kavram olarak yorumlanmıştır.

Dubai 2017’de, 100 yıl içinde Mars’ta bir insan ortamı geliştirmek için iddialı planlar belirtmiştir. Açıklamanın ardından uzay ajansı, Kızıl Gezegenin çevresini keşfetmek için uzay aracını gönderdiğini bildirmiştir. Bu arada MBRSC, Mars’ta bir yaşam simülasyonu geliştirmek için Dubai’de mega bilim şehri inşa etmektedir. Ayrıca açıklamalara göre, yılın ilerleyen günlerinde uzay merkezi, Ay’a bir araç indirecektir. MBRSC ve BEDU’dan uzmanlar sanal projenin hayal gücü, yaratıcı geliştirme ve görselleştirme kısımlarında yakın bir şekilde çalışacaktır.

BAE ve Metaverse

İnternetteki büyümeye devam ederken, teknoloji dünyasına yapılan yatırım son on yılda iki katından fazla arttı. Teknoloji dünyası hızlı değişimlerle yaşamaktadır. Ayrıca yatırımcılar da değişim trendini takip etmektedir. Blockchain ve sanal dünyayı içeren Web3’ün hızlı büyümesi, iş yapmaya yeni bir boyut getirdi. Web2’den Web3’e kademeli geçiş, hükümetin merkezi olmayan ekosisteme yoğun bir ilgi göstermesiyle devam etmektedir.

Tüm dünyada hükümetler Web3’ü genişletmek ve Metaverse’i geliştirmek için projeler başlatmaktadır. Ayrıca milyarlarca dolar yatırım yapmaktadır. Geçen ay gerçekleşen konferansta, Dubai hükümeti Web3 ve Metaverse şirketlerinden bazılarını ülkeye çekmek istemesiyle gerçekleştirilmiştir. Ayrıca hükümet, önümüzdeki beş yıl içinde sanal dünyada 40.000 iş yaratmayı hedeflediğini açıklamıştır.

Dubai, dijital ekonomiyi denetlemek için iyi yapılandırılmış bir düzenleyiciye sahiptir. Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), sektördeki en iyileri çekmede etkili olmaya devam etmektedir. VARA, şirketlerden yeteneklere kadar, Dubai’nin Web3 ve Metaverse’te dünyanın başkenti olma isteğini defalarca dile getirmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dubai, Metaverse ile Mars Simülasyonu Gerçekleştirecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!