Kripto Piyasası Düşüyor, Bir Sonraki Ralli Neden Kasım Ayına Kadar Uzayabilir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasası, makroekonomik koşullar nedeniyle büyük bir koşuşturma içinde. Federal Rezerv, yükselen enflasyonu frenlemek için niceliksel sıkılaştırmaya gidiyor. Ancak uzmanlar, ara sınavların ardından Kasım aylarının ve sonrasında kripto piyasasına neden biraz rahatlama getirebileceğini ortaya koyuyor.

kriptokripto piyasası düşüyor, bir sonraki ralli neden kasım ayına kadar uzayabilir? 2

Büyük borsa fenomeni ve yatırımcısı CanteringClark, Twitter’da ara seçimlerden önce ve sonra borsanın performansını vurgulayan verileri paylaştı. ABD ara seçimleri 8 Kasım 2022’de yapılacak.

Verilere göre, borsa ara seçimlere giden aylarda genel olarak kötü performans gösteriyor. Öte yandan, hisse senetleri, seçimleri takip eden aylarda neredeyse her zaman hızla yükseliyor. Başkanın partisinin performansı ne olursa olsun, seçimden sonraki aylar neredeyse her zaman önceki aylardan daha iyi performans gösterir.

Clark’a göre, bu özellikle 1970’lerin on yılı için geçerlidir. Uzmanlar, 70’lerin on yılının, günümüze gevşek bir şekilde benzer makroekonomik koşullara sahip olduğuna inanıyor. Seçimlerden önceki 12 ayda piyasalar 1966’da %13, 1970’de %15 ve 1974’te %32 düştü. Ancak 12. seçimden aylar sonra.

Clark’a göre 1974 yılımidrte, mevcut makroekonomik koşullarla önemli benzerliklere sahiptir. Enflasyon seviyesi aynı dönemde %8,8’e ulaştı. Sonuç olarak, borsa %32’ye yakın düştü. Ancak, seçimlerden sonra piyasalar %20’lik güçlü bir toparlanma kaydetti.

Clark, gerçekleşen toplam hacim açısından mevcut piyasa davranışının diğer yıllarla eşit olduğunu belirtiyor. Bu nedenle Kasım ve Aralık ayları muhtemelen piyasa için iyi aylar olacaktır.

Kripto pazarı, 2020’den bu yana genel pazarla güçlü bir şekilde ilişkilidir. Kripto varlıkları, teknoloji hisse senetlerine ve teknoloji odaklı NASDAQ’a benzer şekilde davranır. Bu nedenle, ara sınavlardan sonraki aylar boğaları neşelendirecek bir şeyler verebilir.

Fed Bir Engel Olabilir mi?

Bloomberg tarafından yapılan bir anket, ekonomistlerin Fed’in 2023 yılına kadar şahin kalacağına inandıklarını ortaya koyuyor. Bu nedenle, Fed’in niceliksel sıkılaştırması bu yıl tarihi trendi mahvedebilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
35

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Piyasası Düşüyor, Bir Sonraki Ralli Neden Kasım Ayına Kadar Uzayabilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!