Avustralya stablecoin ve kripto paralar üzerine yasa tasarısı hazırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya Liberal Parti Senatörü Andrew Bragg, kripto para borsaları, stablecoin’ler ve Çin merkez bankasının dijital para birimi e-Yuan’ı sıkıca denetleyecek yeni bir yasa tasarısı yayımladı. 

Senatör Bragg, bugün yaptığı açıklamada “Avustralya’nın kripto para birimleriyle ilgili küresel düzenleme yarışına ayak uydurması gerektiğini,” parlamentonun da konuyla ilgili olarak yasa reformu yapmasının esas olduğunu vurguladı. 

2022 Dijital Varlıklar (Piyasa Regülasyonu) Yasası adlı yeni yasa tasarısı; kripto para borsaları, dijital varlık saklama hizmetleri, stablecoin ihraççılarına lisans uygulanması çağrısında bulunmanın yanı sıra, Avustralya’da e-Yuan hizmeti sunanlar için de kamuyu aydınlatma yükümlülükleri getirmek istiyor.

Australia must keep pace in the digital assets race: a bill to protect consumers, promote investment & protect our interests.

Media statement: https://t.co/VxFnAKnh1v
New Bill: https://t.co/rtMj2t9Ng2

— Senator Andrew Bragg (@ajamesbragg) September 18, 2022

Cointelegraph ile röportaj gerçekleştiren Avustralya Senatörü, ülkenin ekonomik anlamda çok fazla riske maruz kaldığını ve bu yüzden de CBDC geliştirilmesinden kaynaklanan aksaklıkları ve riskleri yönetmek için ciddi bir programa sahip olmaları gerektiğini söyledi. 

Andrew Bragg, yayımlamış oldukları yeni yasa tasarısının amacının etkili bir yasal çerçeve sunmak, Avustralya’da dijital yuan kullanımına aracı olan belirli bankaların bilgi rapor etmesini kolaylaştırmak, bu yasayla ilişkin olarak yönetim organlarına “ilave görevler” atamak ve “dijital varlıklar ve dijital yuan ile ilişkili faaliyetleri düzenlemek olduğunu söyledi.

Andrew Bragg, ayrıca bu durumun “suçlayıcı bir tavır” olmadığını, yalnızca hazır olma ve bilgi toplama amaçlı olduğunu ve bunu tamamen makul bulduklarını söyledi. 

Avustralya Senatöre Bragg, “gizlilik sorunları yönetilemez” olduğundan Avustralya’nın bir CBDC’ye sahip olmaktan fayda sağlamayacağını da sözlerine ekledi. Diğer yandan, Avustralya Rezerv Bankası başkanı daha önce “stablecoinler’in düzenlenmesi gerektiğini” söylediğinden dolayı, Bragg de Avustralya hükümetinin piyasaya sürülen diğer CBDC’leri yönetmek için “masaya bir şeyler koymasının” önemli olduğunu belirtti.

Yeni yasa tasarısının danışmanlık süreci 31 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek. Topluluğun geri bildirimlerinin memnuniyetle karşılanacağı belirtildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya stablecoin ve kripto paralar üzerine yasa tasarısı hazırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!