Polygon (MATIC) 2025-2030 Fiyat Tahmini: 2030 Yılına Kadar MATIC 25 Dolara Ulaşabilecek mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MATIC sahibi olarak mutsuz musunuz?

Ancak bazı iyi haberler var, yalnız değilsiniz. Dahası, piyasanın genel yükselişinin arkasından gelecek daha iyi haberler olması muhtemeldir.

Şunu düşünün, Kripto kışı, MATIC’in 19 Haziran 2022’de 0,324 dolara kadar düştüğünü gördü. Bir yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesi.

Bu tersine dönüş, bir boğa koşusuna mı işaret ediyor yoksa habersiz yatırımcıları kandırmayı bekleyen ölü bir kedi sıçraması mı? Bu yazımızda MATIC’in fiyatını etkileyen ve geleceğini etkileyecek olaylara göz atacağız.

MATIC, tartışmasız Ethereum’un en iyi 2. katman ölçekleme çözümüdür. 2017’de başlayan bir proje için Polygon oldukça hızlı büyüdü. Ağ, bugüne kadar 1.8 milyardan fazla işlem gerçekleştirdi. Sandeep Nailwal ve ekibi, piyasaya sürülmesinden sonraki 5 yıl içinde 4 milyardan fazla yerel jeton MATIC’e sahip olacaklarını tahmin edemezdi.

PolygonScan’e göre 170 milyondan fazla benzersiz MATIC adresi var. Yalnızca bu ay, ağ günde yaklaşık 150.000 ortalama hızla 2.3 milyon yeni adres ekledi.

Öte yandan, MATIC’in YTD çizelgesi çok farklı bir hikaye ortaya koyuyor. Ocak ayından bu yana, CoinMarketCap’te 12. sırada yer alan kripto, neredeyse %68 değer kaybetti ve 2.58 dolardan 0.82 dolara düştü. Bu kaybın bir kısmı, herhangi bir kriptoyu kurtarmayan kötü şöhretli kripto kışına bağlanabilir.

Bununla birlikte, Polygon’u etkileyen en son olay, ağın bir hisse kanıtı konsensüs modeline geçtiğini gören Ethereum’un birleşmesidir. MATIC’in 24 saatlik hacmi %16’nın üzerinde küçüldü, bu da yatırımcıların birleşmenin artçı şoklarını yakalamaktan kaçınmak için kriptodan uzak durduklarını gösteriyor, sonuçta Polygon bir Ethereum katman 2 ölçekleme çözümü.

Yazma sırasında, MATIC 0,82 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri, son 24 saatte 321,2 milyon dolar işlem gören 6.05 milyar dolar olarak gerçekleşti. 142 milyondan fazla benzersiz kullanıcı adresi ve güvence altına alınan 5 milyar dolarlık varlıkla Polygon PoS, bugüne kadar 1,6 milyardan fazla işlem gerçekleştirdi.

polygonpolygon (matic) 2025-2030 fiyat tahmini: 2030 yılına kadar matic 25 dolara ulaşabilecek mi? 6

2021: Polygon İçin Dönüm Noktası

Şubat 2021’de Matic, Ethereum altyapısının ölçeklenebilir bir sürümünü sağlamak ve diğer şeylerin yanı sıra anlık işlemler için diğer katman 2 platformlarını birleştirmek için üst üste bindirmeler sunmak amacıyla Polygon olarak yeniden markalaştı. Poligon, yerel belirteci MATIC’in adını korudu. Token, sonraki 30 gün içinde %200’ün üzerinde kazanç elde etti. Polygon, hisse kanıtı konsensüs protokolü üzerinde çalışır ve her iki dünyanın en iyisine sahip bir Ethereum katman 2 ölçekleme çözümü olarak tanımlanabilir.

2021’de, Ethereum’un artan popülaritesi ve NFT’lerdeki artan aktivite ve Axie Infinity gibi oyna-kazan oyunları sayesinde MATIC’in fiyatı yükseldi. MATIC, yıla mütevazı bir 0,018 $ ve 81 milyon $ piyasa değeri ile başladı. Yıl sonunda, MATIC’in piyasa değeri 20 milyar dolara ulaştı ve altcoin 27 Aralık’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.92 dolara ulaştı.

12 Mayıs 2021’de Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Nailwal tarafından kurulan Hindistan Covid-19 yardım fonuna 1 milyar dolar değerinde kripto bağışladı. Bu görünüşte alakasız olay, MATIC’in önümüzdeki 48 saat içinde %145 oranında yükselmesine neden oldu. 18 Mayıs’a kadar token 1.01$’dan 2.45$’a çıkarak %240 arttı.

Mayıs 2021’de Polygon, NFT platformu Lazy.com’u Polygon ile entegre etme planlarını açıklayan milyarder yatırımcı Mark Cuban’dan destek aldıktan sonra haberlerde yer aldı. Cuban, Polygon’a yaptığı yatırımın ardından Haziran 2021’de Defi Summit Sanal Konferansı’nda Polygon Network’ün “diğer herkesi yok ettiğini” iddia etti .

2022’nin başından bu yana, Polygon, Web3 projelerinin geliştirilmesi için özellikle Adobe’nin Behance, Draftkings ve milyarder hedge fon yöneticisi Alan Howard ile çeşitli ortaklıklar sağladı. Polygon, çeşitli endüstrilerde ortaklıklara sahiptir. Instagram ve Polygon, NFT’ler üzerinde de işbirliği yaptı.

Stripe, Polygon ile küresel kripto ödemelerini başlattı. Adidas Originals ve Prada gibi moda markaları poligonda NFT koleksiyonları başlattı

Alchemy, toplanan benimseme ölçümlerine dayanarak, gelişen Web3 ekosistemini yönlendirmek için Polygon’u en iyi konumlandırılmış protokol olarak tanımladı. Alchemy’den elde edilen veriler ayrıca, basın zamanında, Polygon’un ağında 19.000’den fazla merkezi olmayan uygulamayı (dApps) barındırdığını gösterdi.

27 Mayıs 2022’de piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan Tether (USDT), Polygon Network’te piyasaya sürüldüğünü duyurdu. MATIC, lansman haberlerinin ardından %10’dan fazla yükseldi.

Citigroup, Nisan 2022’de Polygon’u Web3’ün AWS’si olarak tanımladığı bir rapor yayınladı. Rapor, Metaverse ekonomisinin 2030 yılına kadar 13 trilyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor ve çoğu Polygon Ağı üzerinde geliştiriliyor. Citigroup ayrıca, düşük işlem ücretleri ve geliştirici dostu ekosistemi sayesinde Polygon’un yaygın bir şekilde benimseneceğine inanıyor.

Terra ağının Mayıs 2022’deki çöküşü, geliştiricilerin ve projelerin bir çıkışını tetikledi. Polygon kısa süre sonra ağ değiştirmek isteyen herkesin geçişine yardımcı olmak amacıyla milyonlarca dolarlık bir Terra Developers Fund duyurdu. 8 Temmuz’da Polygon Studios CEO’su Ryan Wyatt, 48’den fazla Terra projesinin Polygon’a taşındığını tweetledi.

Kripto borsası Coinbase, 8 Ağustos 2022’de, Katman 2 ölçeklendirme çözümlerinin geleceğinin sıfır toplamlı bir oyun olabileceğini iddia eden ve Polygon gibi katman 2 çözümlerinin ekonomik aktivite açısından Ethereum’u geçebileceğini ima eden bir rapor yayınladı.

8 Ağustos 2022’de blockchain güvenlik formu PeckShield , yerel token DMA’nın değerinde keskin bir düşüşün ardından Polygon tabanlı oyna-kazan oyunu Dragoma tarafından bir ragbi bildirdi. Aynı şey, 1 milyon doların üzerinde bir kayba yol açan iddia edilen rugpull gününde jeton transferlerinde ve transfer miktarında net bir artış gösteren Polygonscan’dan gelen verilerle de doğrulandı.

Polygon’un Gnosis köprüsü duyurusunu takip eden haftada, MATIC %18’den fazla yükseldi ve kısa bir süre için kritik direnci 1 dolardan kırdı. Bu özellik, DeFi protokolleri ve DAO’lar gibi Web3 ekiplerinin, güvenlikten ödün vermeden önemli ölçüde daha az gaz ücreti karşılığında Ethereum ve Polygon arasında varlıkları transfer etmesinin yolunu açıyor.

Polygon tarafından yayınlanan ve temel ağ ölçümlerini özetleyen haftalık bir rapor olan PolygonInsights’ın 32. baskısından alınan rakamlar, MATIC’in bir hafta önce geri aldığı 1 dolarlık işaretten düşmesine rağmen, hepsinin kaybolmadığını gösterdi. Haftalık NFT hacmi, bir önceki haftaya göre %800 artışla 902 milyon $ olarak gerçekleşti. Bu arada Aktif cüzdanlar %75 artarak 280.000’e ulaştı.

Enerji yoğun ve çevreye zararlı olduğu için sık sık ezilen bir sektörde, Polygon 400.000 $’lık karbon kredisi boşalttıktan sonra ağ karbon nötrlüğü elde ederek kendini ayırt etti. Bu, ağ tarafından tahakkuk eden karbon borcunu geçersiz kıldı. Polygon tarafından yayınlanan ‘Yeşil Manifesto’ya göre, şimdi 2022’nin sonuna kadar karbon negatif statüsüne ulaşmayı planlıyorlar. Hatta bu dönüm noktası için 20 milyon dolar taahhüt ettiler.

Atık yönetimi çözümleri için dünyanın ilk merkezi olmayan uygulaması olan Cercle X, 15 Ağustos’ta bir atık yönetimi panosu geliştirerek çöp imha sürecini dijitalleştirmek için Web3’ten yararlanmak için Polygon ile entegre olduğunu duyurdu.

Balina Hareketi

polygonpolygon (matic) 2025-2030 fiyat tahmini: 2030 yılına kadar matic 25 dolara ulaşabilecek mi? 7

Blockchain analitik firması Santiment’ten elde edilen veriler, Terra’nın çöküşüyle ​​tetiklenen piyasa genelindeki satışların ardından, en iyi borsa adreslerinin (balinalar) elindeki arzın neredeyse %30’unun borsalardan alındığını gösteriyor, aynı şey görünür artışla da destekleniyor. değişim dışı adresler tarafından tutulan arzda, bu, değişim dışı adresler tarafından tutulan arzın 806 milyon MATIC’e kadar yükseldiğini gösterir. 

Ancak, Haziran ortasına gelindiğinde, yatırımcıların MATIC varlıklarını borsalara akın etmesi ve borsa dışı varlıkların 240 milyon MATIC düşmesiyle bu transfer tersine döndü.

Ellerindeki arzda keskin bir düşüş gözlenebildiğinden, bu varlıkların borsa dışı adreslerden geldiğini varsaymak güvenli olacaktır. Bir aydan fazla bir süredir holdingler kendi yerlerinde oldukça hareketsizdi, ancak Temmuz ayının sonunda, en iyi borsa adreslerinin elindeki arz, bu sefer 120 milyon MATIC ile yeniden kesildi. Aynı zamanda, değişim dışı adresler 6,6 milyar MATIC’e sahipti. 

Son İstatistikler

30 Ağustos’ta Polygon , ağ, dApp’ler ve NFT’lerle ilgili temel metriklerin yayınlandığı haftalık bir analitik raporu olan PolygonInsights’ın 34. baskısını yayınladı.

817.000 haftalık aktif kullanıcıyla ağ, önceki haftadaki 805.000 aktif kullanıcıya kıyasla %14’lük bir büyüme kaydetti. Günlük işlemler %3 düşerken, genel işlemler bir önceki haftaya göre %12 daha ucuzdu. Ortalama günlük gelir 45.100 dolar oldu.

NFT departmanındaki rakamlar çok daha iyimserdi. Haftalık NFT %400 büyüyerek 656 milyon dolara ulaştı. Yeni NFT cüzdanlarının sayısı, ağa kaydolan 60.000 yeni kullanıcıyla neredeyse %60 arttı. Darphane olayları ve toplam NFT işlemleri, büyüme görmeyen iki alan oldu ve her iki sayı da sırasıyla %12 ve %9 azaldı.

dApp istatistikleri, Arc8 ve SushiSwap’ın ilk 25 protokolde ilk iki hamle olduğunu ortaya koydu. Arc8, önceki haftaya göre %51 artışla 30.000’den fazla yeni kullanıcı kaydetti. SushiSwap ise önceki haftaya göre %88 gibi büyük bir artışı yansıtan 8200 yeni kullanıcı kaydetti.

Çokgen Belirteçleri

Polygon, 8 milyarı şu anda dolaşımda olan maksimum toplam 10 milyar token arzına sahiptir. Kalan 2 milyar jeton, önümüzdeki dört yıl içinde periyodik olarak açılacak ve öncelikle stake ödülleri aracılığıyla dağıtılacak. İlk değişim teklifi, tokenlerin %19’unun satışını kolaylaştırmak için Binance Launch Pad aracılığıyla Binance’de gerçekleştirildi.

polygonpolygon (matic) 2025-2030 fiyat tahmini: 2030 yılına kadar matic 25 dolara ulaşabilecek mi? 8

Mevcut arzın dökümü aşağıdadır:

Poligon Takımı – 1,6 milyarPoligon Vakfı – 2.19 milyarBinance Launchpad – 1,9 milyarDanışmanlar – 400 milyon   Özel satış – 380 milyonEkosistem – 2.33 milyarStake Ödülleri – 1,2 milyar

Anlaşılır bir şekilde, MATIC’in geleceği konusunda oldukça iyimser olan pek çok kişi var. Örneğin bazı YouTuber’lar, MATIC’in yakında listelerde 10 $ değerinde olacağına inanıyor. Aslında, token için “muhteşem” çift haneli bir değerlemenin kaçınılmaz olduğunu iddia etti. 

“ Polygon’un satılan NFT sayısında gerçekten artış olduğunu gördük. Temmuz ayından itibaren 50.000 Poligon tabanlı NFT sattığımızı görebiliriz, şimdi ise Aralık ayında OpenSea’de Polygon’da 1,99 milyon NFT sattığımızı görebiliriz. Bu, Polygon ekosistemi için kesinlikle muazzam, muazzam bir büyüme.”

MATIC Fiyat Tahmini 2025

Altcoinin fiyat hareketini analiz ettikten sonra Changelly’deki kripto uzmanları, MATIC’in 2025’te en az 3,39 dolar değerinde olması gerektiği sonucuna vardılar. O yıl için maksimum 3,97 dolar fiyat öngördüler.

Telegaon’a göre, MATIC 2025 yılına kadar en az 6,93 dolar, ortalama fiyatı ise 7,18 dolar olmalı. Platform tarafından öngörülen maksimum fiyat 9,36 dolardır.

2030 için MATIC Fiyat Tahmini

Changelly’nin kripto uzmanları, 2030 yılına kadar MATIC’in ortalama 23,36 dolar fiyatla 22,74 ile 27,07 dolar arasında işlem göreceğine inanıyor.

Burada, 2030’un hala çok uzak olduğunu belirtmekte fayda var. 8 yıl sonra, kripto piyasası, her birinin tespit edilmesi zor olan bir dizi farklı olay ve güncellemeden etkilenebilir. Dolayısıyla, bunun gibi tahminlerin bir tutam tuzla alınması en iyisidir.

Bununla birlikte, iyi tarafta, MATIC’in teknik özellikleri, yazı yazılırken bir SATIN AL sinyali verdi. O zaman çoğu kişinin altcoinin kaderi konusunda iyimser olması şaşırtıcı değil.

polygonpolygon (matic) 2025-2030 fiyat tahmini: 2030 yılına kadar matic 25 dolara ulaşabilecek mi? 9

Çözüm

MATIC’in Mayıs ayındaki piyasa genelindeki satıştan bu yana toparlanması etkileyiciydi, ancak yatırımcılar karlarını kaydetmeyi seçerse eğilimin tersine dönmesi olasıdır. Özellikle birçoğunun devam eden kripto kışı nedeniyle varlıklarının azaldığını gördüğü ve yeşilden ayrılma ihtimalinin cazip olacağı düşünülürse.

Korea Blockchain Week 2022’de konuşan kurucu ortak Sandeep Nailwal, devam eden kripto kışı gibi düşüş koşullarının yetenek edinme ve pazarlama için uygun “gürültüsüz” bir ortam sağladığını öne sürdü. Bu, eğilim tersine döndüğünde ve boğalar piyasadan sorumlu olduğunda, Poligon’un öne çıkacağı anlamına gelebilir . 

Kripto uzmanları, önümüzdeki ay yapılması planlanan ve merakla beklenen Ethereum birleşmesinin ardından bölünmüş görünüyor. Bazıları, ETH 2.0 geldiğinde, ölçeklendirme çözümlerini gereksiz veya en azından daha az önemli hale getirebileceğine inanıyor. Bunun karşılığı, diğer blok zincirlerine genişlemeye yönelik matik planlardır ve gelecekte birlikte çalışabilirlik yetenekleri, Ethereum’un birleşmesinin sunduğu herhangi bir tehdidi dengeleyecektir. 

Uzmanların diğer tarafı, birleşmenin enerji tüketimini azaltarak Ethereum’u daha çevre dostu hale getireceğini ve uzantı olarak, yatırımcılara çevre dostu bir kripto olarak çekiciliğini artırarak Polygon gibi katman 2 ölçeklendirme çözümlerine fayda sağlayacağını savundu. Buna ek olarak, MATIC, Ethereum’un birleşmesinin tartışmalı yüksek gaz ücretleri üzerinde hiçbir etkisi olmayacağından ve Polygon’un kullanım durumunu etkin bir şekilde tanıtacağından, değerde bir artışa hazır olacaktır. 

23 Ağustos’taki bir blog yazısında, Polygon ekibi, topluluğun birleştirme ve bunun ağ üzerindeki etkisi ile ilgili endişelerini ele aldı.

Ekip, kullanıcılara birleştirmenin iyi bir haber olduğu ve endişelenecek bir şey olmadığı konusunda güvence verdi. Ekip, birleşmenin Ethereum’un enerji tüketimini önemli ölçüde azaltacağını, ancak ağ için büyük bir sorun olan gaz ücretleri veya işlem hızı üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını açıklamaya devam etti. “Ağ, bunu çözmek için Polygon ve diğer Katman 2 çözümlerine bağlıdır. “ekip ekledi.

Ekip, Ethereum’un büyümesinin Polygon’un büyümesine yol açacağını ve her iki ağın geleceğinin simbiyotik olduğunu yineledi.

Ethereum Vakfı’ndan yapılan bu açıklama, birleştirmenin çokgen ağ üzerindeki etkisinden endişe duyanlar için bir rahatlama olacak, “Ethereum ekosistemi, merkezi olmayan ve güvenli kalırken ölçeklenebilirlik üçlemini çözmenin tek yolunun 2. katman ölçeklendirme olduğuna sıkı sıkıya bağlı. ”

ETH 2.0 geldiğinde, ölçeklendirme çözümlerini gereksiz veya en azından daha az önemli hale getirebilir. Bunun karşılığı, Polygon’un diğer blok zincirlerine genişlemeyi planlıyor ve gelecekte birlikte çalışabilirlik yetenekleri, Ethereum’un Birleşmesi’nin sunduğu herhangi bir tehdidi dengeleyecektir.

Önümüzdeki yıllarda MATIC’in fiyatını etkileyecek başlıca faktörler şunlardır:

Sıfır bilgili EVM’lerin başarılı bir şekilde kullanıma sunulmasıYeni blok zincirlerine genişlemeAğda barındırılan dApp’lerde büyüme

Tahminler değişen koşullara karşı bağışık değildir ve yeni gelişmelerle güncellenecektir. Ancak, tahminlerin araştırma ve durum tespitinin yerine geçmediğini unutmayın.

Burada, sosyal duyarlılık söz konusu olduğunda, Poligon için her şeyin olumlu tarafta olduğunu belirtmekte fayda var.

polygonpolygon (matic) 2025-2030 fiyat tahmini: 2030 yılına kadar matic 25 dolara ulaşabilecek mi? 10

Korku ve Açgözlülük Endeksi söz konusu olduğunda, pek çok karışık sinyal veriyor. 

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
24

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polygon (MATIC) 2025-2030 Fiyat Tahmini: 2030 Yılına Kadar MATIC 25 Dolara Ulaşabilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!