Haftanın öne çıkan kripto para haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 19.000 – 23.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 12 Eylül Pazartesi günü haftaya yaklaşık 21.600 bin dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, aynı gün çevrimiçi olduğu 5.000’inci gününü kutladı. Yani dünyanın en büyük kripto para birimi, 13,69 yıldır neredeyse hiç aksamadan işlemeye devam ediyor. Haftanın ilk günü uzun zamandır görmediği seviyelere ulaşan BTC, piyasaların ABD’nin yeni enflasyon verilerinin açıklanmasına hazırlandığı salı gününde 22.000 doların üzerinde mücadele etti. Ancak ABD’nin ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından 22.000 doların altına gerileyen BTC, ilerleyen günlerde de düşmeye devam etti. Haftanın sonuna doğru oldukça hareketli bir performans gösteren Bitcoin, 20.000 dolar seviyesini de kaybettikten sonra hafta içini yaklaşık 19.600 dolar seviyesiyle kapattı ve yazının yazıldığı esnada borsalarda 20.003 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 968,13 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 39,5 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.400 dolar ile 1.800 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 18,1.

İşte 12 Eylül Pazartesi ile 18 Eylül Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Güney Kore, Terra LUNA kurucusunu tutuklamak istiyor

Güney Kore’deki bir mahkeme, Terra LUNA geliştiricisi Terraform Labs kripto para ekosisteminin kurucusu Do Kwon’a, sermaye piyasası kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklama emri çıkardı. Savcılık tarafından yayımlanan açıklama, tutuklama emrinin Seul’deki bir mahkeme tarafından çıkarıldığına işaret etti. Söz konusu tutuklama emrinde, Do Kwon dışında 5 kişinin daha adı verildi.

Tesla, Cybertruck tasarımlı düdüğünü yalnızca Dogecoin ile satın alınabilir hale getirdi

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, henüz piyasaya sürülmeyen hafif ticari araç modeli Cybertruck’tan esinlenilerek tasarlanan ve geçen yılın aralık ayında 50 dolardan satışa çıkardığı düdüğü Cyberwhistle’ı, sadece Dogecoin ile satın alınabilir hale getirdi. Tesla CEO’su Elon Musk, bu gelişmeyi Twitter üzerinden “Düdük çal!” ifadeleriyle duyurdu. Musk’ın çağrısının ardından ürün, saatler içerisinde tamamen tükendi.

SON DAKİKA: Ethereum Merge az önce gerçekleşti!

Ethereum ağının heyecanla beklenen büyük blockchain güncellemesi Merge, geçtiğimiz dakikalarda gerçekleşti.

Bellatrix ve Paris shadow fork’larının başarıyla tamamlanmasının ardından geri sayımına başlanan Merge, blockchain’in işlemleri doğrulama mekanizmasını değiştirerek, iş ispatından (PoW) hisse ispatına (PoS) taşıdı.

Çevreci gruplar Bitcoin’in de PoS’a geçmesini istiyor

Ethereum (ETH)’nin 15 Eylül’de PoW’dan (iş kanıtı) PoS’a (hisse kanıtı) geçiş yapmasıyla beraber enerji kullanımı yüzde 99’dan fazla azaldı. Bununla birlikte, birçok iklim aktivisti Bitcoin’i de aynı şeyi yapmaya davet etti.

ABD merkezli Çevre Çalışma Grubu (EWG), dün gerçekleşen Merge’ün ardından yaptığı duyuruda 1 milyon dolarlık yeni bir kampanya başlatacağını ve BTC’yi PoW gibi “modası geçmiş bir protokol” kullanmak yerine çevreci olmaya davet edeceğini duyurdu. Bunun yanı sıra, çevreci aktivist grup Greenpeace ise PoS’a geçmesi için doğrudan Fidelity Investments’ı hedef alan imza kampanyası başlattı.

The Sandbox’dan yeni açıklama: “Sırada Türkiye var!”

Kısa bir süre önce katıldığı True Global Ventures Konferansı’nda yeni konum odaklı ‘metaverse’ projesi Dubaiverse’ü duyuran The Sandbox, gelecek planlarını paylaştı.

The Sandbox Paris’in kurucu ortağı Sebastien Borget, konuya ilişkin açıklamasında lokasyon odaklı benzer ‘metaverse’ projeleri geliştirmeye devam edeceklerini duyurdu. Bu projelerde sıradaki durakların Türkiye, Güney Kore ve Singapur olduğu dile getirildi.

Beyaz Saray kripto için ilk kapsamlı çerçeveyi yayımladı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Dijital Varlıkların Sağduyulu Geliştirilmesini Sağlama üzerine başkanlık kararnamesini imzalamasının ardından federal kuruluşlar, ABD’deki kripto mevzuatının altı ana yönü üzerine ortak bilgi formu hazırladı. Dokuz ayrı rapor içeriğinin özeti olan rapor, “sağduyulu dijital varlık geliştirmek için net bir çerçeve oluşturmanın yanı sıra hem yurt içi hem de yurt dışında gelecekteki eylemlere ışık tutmak amacıyla” başkana sunuldu.

Çinde kripto para bulundurmak yasak değil iddiası

Çin hükümeti, yaklaşık bir yıl önce kripto paralar için büyük bir yasak uygulamasına rağmen, kripto hâLâ yasaya göre sanal mülk olarak kabul edildiği için yerel kripto yatırımcıları korunmaya devam ediyor.

Dünyanın Bitcoin’e (BTC) karşı en düşmanca tutum sergileyen ülkesi Çin, hukuk firması Lesperance & Associates’in kurucusu David Lesperance’a göre, vatandaşlarının kripto para bulundurmasını henüz yasaklamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!