Animoca Brands, Dubai Temalı Metaverse’ü Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong merkezli Animoca Brands şirketinin yan kuruluşu The Sandbox, geçen gün 62. True Global Ventures Konferansında yaptığı açıklamada, Hong Kong Metaverse stratejisini Dubai’de yeni bir pazara genişleteceğini açıkladı. Animoca Brands’in Dubai temalı Metaverse’ü, Asya finans merkezi Hong Kong’u temel alan bir oyun Metaverse ve sanal kültür merkezi olan Sandbox’ın Hong Kong Mega City’sine benzeyecek. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Animoca Brands Küresel Şehirlere Özel Metaverse Başlatacak!

Animoca Brands, Hong Kong’da olduğu gibi Dubai evrenini inşa etmek için yerel ortaklıkların kullanılacağını açıkladı. Sonuç olarak, Hong Kong merkezli Blockchain oyun uzmanı, film, müzik, eğlence, oyunculuk, finans, emlak ve oyun sektörlerindeki şirketlerle çalışacaktır. Ayrıca Sandbox Paris’in kurucu ortağı ve COO’su Sebastien Borget, Singapur, Kore ve Türkiye için özel tabanlı Metaverse’lerin yapıldığını söyledi.

Animoca Brands’in açıklamalarına göre, Metaverse’te türünün ilk örneği bir ortaklıkta, Dubai’nin Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), Dubaiverse sanal haritasında bir gayrimenkul parçasının ilk alıcısı oldu. Açıklamada, ‘önemli bir an oldu. Ayrıca oradan diğer büyük yerel ortakları ve markaları çekmeyi başardık’ dedi. GCEX Dubai Genel Müdürü Mehtap Önder, Animoca’nın Metaverse’üne gireceklerini ve insanlara sanal varlıklar hakkında daha önce hiç yapılmamış bir şekilde bilgilendireceklerini söyledi.

Yapılan açıklamalara göre Khaleej Times, Dubaiverse için yerel haber ortağı olacaktır. Bu, Hong Kong’daki Sandbox’ın South China Morning Post ile yaptığı ortaklığa benzemektedir. Khaleej Times’ın Baş Dijital Sorumlusu Sohail Nawaz, ‘yayıncılar olarak tüm dünyada iş modellerine meydan okunuyor. Ayrıca bu alana yeni iş modelleri giriyor. Bu bizim için gerçekten önemli bir stratejik hamle’ dedi. Etkinliğin organizatörü True Ventures, şu anda Animoca Brands’e toplam 38 milyon dolar yatırım yaptığını açıklamıştır.

Metaverse, Dünyada Yayılmaya Devam Ediyor!

Son dönemde artan taleple beraber, Metaverse’e olan ilgi gün geçtikçe artış yaşamaktadır. İlk olarak ünlülerin dikkatini çeken Web3 teknolojileri zamanla markaların, şirketlerin son olarak ülkelerin ilgisini çekmektedir. Metaverse her ne kadar tanımlanamıyor olsa da tanımlamak isteyen yüzlerce kuruluş bulunmaktadır. Meta, (eski adıyla Facebook) bu alana öncülük etmek istediğinden dolayı isim değişikliğine bile gitmiştir. İlk etapta işler Meta’nın istediği gibi ilerlememektedir. Meta isim değişikliğinden itibaren büyük kayıplar yaşamaya başlamıştır. Meta’nın Metaverse girişimi, şirkete araştırma ve geliştirmede ağır bedellere mal olmaktadır. Şirketin Metaverse birimi Reality Labs 2022’nin ikinci çeyreğinde 2,8 milyar dolardan fazla zarar kaydetmiştir. Ancak CEO Mark, bunun çok daha fazlasının kazanılacağını dile getirdi.

Son kötü örneklere rağmen hem Metaverse teknolojisi hem de gelirler artış yaşamaktadır. Raporlar, Metaverse dünyasının şu anda emekleme aşamasında olduğunu belirtmektedir. Ayrıca önümüzde ki 10 yıl içerisinde pazarın inanılmaz büyüyeceğini kaydetmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Animoca Brands, Dubai Temalı Metaverse’ü Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!