Bitcoin’de (BTC) Eylül Ayı “Kırmızılığı” Devam Edecek Mi? Enflasyon Verisi ve Faiz Artırımı Tetikleyebilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin piyasa sürüldüğü tarihten bu yana eylül aylarını genel olarak düşüşle kapatmış. Bu durum bu ay devam edecek mi?

Bitcoin eylül aylarında son 11 yılın 7’sini düşüşle kapattı. Bu yılda aynı şekilde düşüşle kapatıp kapatmayacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bugün açıklanacak enflasyon verisinin olumsuz gelmesi durumunda ABD Merkez Bankası (FED) faiz artırımını yükseltebilir. Bu durumunda, küresel piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasasını da olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.

Bu aya 20050 dolar seviyelerinde başlayan Bitcoin, ay başlangıcından bu yana %10’dan fazla yükseliş yaşadı. Yaşanabilecek kötü bir senaryoya karşı Bitcoin’in bu ayı kırmızı kapatabilmesi için %10’dan fazla düşüş yaşaması gerekiyor.

Kripto para piyasasında yaşanan ayı piyasasının etkileri son dönemlerde azalmış olsa dahi henüz bir yükseliş döngüsünden bahsetmemiz mümkün görünmüyor. İstatiksel olarak Bitcoin yaz aylarını hacimsiz bir şekilde geçirerek eylül ayında düşüş yaşıyor.

Yılların ortalamasına bakıldığında piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana bütün nerdeyse bütün aylarda %100’den fazla yükseliş yaşadığı görünen Bitcoin, eylül aylarında toplamda %67’ye yakın düşüş yaşamış.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de (BTC) Eylül Ayı “Kırmızılığı” Devam Edecek Mi? Enflasyon Verisi ve Faiz Artırımı Tetikleyebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!