GameFi fonlamaları Ağustos ayında %135 arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GameFi sektörü, kripto piyasasında devam eden düşüşe rağmen blockchain ve kripto alanında lider bir güç olmaya devam ediyor. DappRadar’ın paylaştığı son rakamlar, Web3 oyunlarının ve Metaverse projelerinin geçen ay 748 milyon dolarlık fon topladığını ortaya koydu. Bu rakam, temmuz ayına göre yüzde 135’lik bir artışı, ancak haziran ayına kıyasla yüzde 16’lık bir düşüşü temsil ediyor.

Blockchain oyunları son çeyrekte 3,1 milyar dolar yatırım toplamıştı, 2022’de ise bu rakam şimdiye kadar 6,9 milyar dolara ulaştı. Bu yılki tahminler de yatırımların 10,2 milyar dolara ulaşabileceğini gösteriyor. Rakamlar, belirsiz piyasa koşullarına rağmen yatırımcıların GameFi’de yükselmeye devam ettiğini gösteriyor.

Raporda, “Resmin tamamına baktığımızda, yatırımların yüzde 38’inin altyapıya, yüzde 33’ünün oyun ve metaverse projelerine ve yüzde 27’sinin yatırım firmalarına gittiğini gözlemledik,” ifadeleri kullanıldı.

Cointelegraph’ın yakın zamanda bildirdiği gibi DappRadar’dan alınan veriler, ağustos ayında oyun sektörünün aylık kullanımı olarak blockchain endüstrisinin yaklaşık yüzde 50,51’ini oluşturduğunu göstermişti.

NFT tarafında ise oyunlarla ilgili toplam ticaret hacmi ağustos ayında yüzde 13,25 arttı. Satışlar da yüzde 83,36 arttı ve 1,3 milyonun üzerinde NFT alım satımı gerçekleşti. ChainPlay’in yakın zamanda gerçekleştirdiği bir anket, GameFi yatırımcılarının yüzde 75’inin kripto alanına yalnızca oyun projeleri için katıldığını ve yüzde 81’inin ise kâr elde etmenin ötesinde olumlu oyun içi deneyimlere öncelik verdiğini ortaya koydu.

Metaverse projelerinin satışları aylık yüzde 38,62 artışla 19.354’e yükselirken, alım satım ise yüzde 28,90’lık bir düşüşle 22 milyon dolara geriledi.Protokoller arasında Ethereum’un işlem hacmi ağustos ayında yüzde 14,40 düşerek 11 milyon dolara ulaştı. Ayrıca Solana’nın toplam işlem hacmi yüzde 171 artarak 1,7 milyon dolara, Ronin’inki ise yüzde 27,64 artışla 8.2 milyon dolara yükseldi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
GameFi fonlamaları Ağustos ayında %135 arttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!