ABD, Axie Infinity Hackinin 30 Milyon Dolarını Kurtardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Raporlara göre ABD yetkilileri, Blockchain analitik firması Chainalysis ile iş birliği yaparak 30 milyon dolarlık çalıntı kripto varlığı kurtardı. Çalınan fonların, yılın başlarında büyük saldırılara uğrayan çevrimiçi video oyunu şirketi Axie Infinity oyununa ait olduğu açıklandı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Yetkililer, Hacklenen Axie Infinity Fonlarının Bir Kısmını Kurtardı!

ABD kolluk kuvvetlerinin çalınan fonları kurtarmasının, bilgisayar korsanlarının Axie Infinity’den çaldıklarının sadece küçük bir kısmı olduğu bildirilmiştir. Ayrıca, oyun platformunun Kuzey Kore hacker grubu Lazarus’a 500 milyon doların üzerinde kaybettiğini açıklanmıştır. Yetkililer, grubun çalınan diğer varlıkları nasıl geri alabileceğini görmek için hala grubun faaliyetlerini izlemektedir. Bununla birlikte gelişme, kolluk yetkililer ve kripto para endüstrisi için büyük bir kazanç anlamına gelmektedir.

Chainalysis’e göre, aynı zamanda Lazarus tarafından elden çıkarılan kripto varlıkların ilk kez kurtarılması anlamına geliyor. Kuzey Kore merkezli bilgisayar korsanları, Blockchain platformlarına saldırması ve fonlarını yok etmesiyle ünlüdür. Kripto endüstrisinin yaşadığı önemli saldırıların arkasında oldukları düşünülmektedir. Ayrıca Chainalysis, grubun genellikle Tornado Cash’i birkaç adrese taşımadan önce Ethereum’u karıştırmak için kullandığını ortaya çıkarmıştır. Ancak ABD, kara para aklamayı kolaylaştırdığı için kripto karıştırma firmasına yakın zamanda yaptırım uyguladı.

En son yaklaşımları, fonları farklı kripto paralara dönüştürmek için Blockchain köprüleri kullanmaktır. Yine de Chainalysis, token’ların zincirler arası hareketlerini takip etme uzmanlığına sahip olduğunu açıklamıştır. Ayrıca izleme platformu, Axie Infinity’den çalınan fonların çoğunun hala Blockchain’de saklandığını doğruladı. Bu da saldırganların çalınan varlıkları itibari paraya dönüştürmek için taşımakta zorlandıklarını göstermektedir. Chainalysis, çalınan fonların peşinden gitmek için gerekenlere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca aynı kurtarma işleminin daha fazlasının gerçekleşeceğini de açıkladı.

Sky Mavis, Google Cloud Eklentisini Duyurdu!

Axie Infinity oyununun şirketi Sky Mavis, Ronin’deki işlemleri doğrulamak için Google Cloud’u entegre ettiğini duyurdu. Ronin Network, NFT oyunlarına güç sağlamak için Ethereum tabanlı bir yan zincir olarak bilinmektedir. Ayrıca son ortaklıkla Google Cloud, protokolün güvenliğini sağlayacak ve işlemleri kolaylaştıracaktır. Raporlar, Google Cloud’un 2020’den beri oyun geliştiricisi için stratejik bir ortak olduğunu göstermektedir. Ayrıca ortaklık, Sky Mavis’in Ronin ağları oluştuktan sonra platformlarını daha iyi güvenceye almak için bulut sistemlerini kullanmayı planladığını gösteriyor.

Oyun geliştiricisi, inovasyonu geliştirmeye ve kullanıcı değeri yaratmaya yardımcı olmak istemektedir. Bu kapsamda Blockchain platformunda Cloud kullanmayı amaçlamaktadır. Ronin ağı, kullanıcılara güvenli ve sürükleyici oyun deneyimi sunmasına yardımcı olmak için güvenli altyapılar gerektirir. Ayrıca, Google Cloud şu anda Sky Mavis ile ortak olan 18. doğrulayıcıdır. Ronin Network, mart ayında yüksek dereceli hackleme nedeniyle 552 milyon dolarlık büyük bir kripto varlığını kaybetmesiyle, doğrulama sistemini daha da güçlendirmek için çalışmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, Axie Infinity Hackinin 30 Milyon Dolarını Kurtardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!