DeFi DApp aktivitesi ağustos ayıda %3,7 artış gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DeFi merkeziyetsiz uygulamaları (DApp), mayıs ayından beri ilk kez hafif de olsa bir toparlanma gösterdi. DappRadar verilerine göre, günlük ortalama aktif cüzdan sayısı, bir önceki aya kıyasla yüzde 3,7 artış gösterdi.

Söz konusu artışın ardında özellikle de, NFT’lerinin ve oyunu Solitaire Blitz’in Instagram tarafından desteklenmesi sayesinde tekil aktif cüzdan sayısı yüzde 577 artan Flow protokolü bulunuyor. Diğer yandan, Solana’da aktif cüzdan sayısı da ağustos ayında, işlem sayısındaki yüzde 68’lik düşüşe rağmen yüzde 53 yükseldi.

Ağustos ayında blockchain DApp’lerine bağlı eşsiz cüzdan sayısı, yüzde 3,52 düşüş ile 1,67 milyona geriledi. Geçtiğimiz yılın ağustos ayıyla kıyaslandığında ise, düşüşün yüzde 14,73 olduğu görülüyor.

Kaynak: DappRadar

Sektörel olarak incelendiğindeyse, 847.230 aktif cüzdan ile oyun sektörü, yüzde 11’lik düşüşe rağmen günlük aktivite kullanımının yüzde 50’den fazlasını oluşturuyor. NFT tarafında ise günlük aktif cüzdan sayısı, yüzde 16,7 gerilemenin ardından Haziran 2021’den beriki en düşük sayı 114.542’yi gördü.

DeFi alanındaki aktivite artışına rağmen, alana kilitli toplam değerde düşüş devam ediyor. 2022 başında 250 milyar dolar olan kilitli değer, ağustos itibarıyla 74,21 milyar dolara geriledi.

“TVL en son Nisan 2021, yani alanın henüz ivme kazanmaya başladığı dönemde bu kadar düşük olmuştu. Ağustos 2021’den beriki düşüş işe yüzde 56 ölçülüyor.”

Rapora göre ağustos ayı, özellikle de Tornado Cash krizi nedeniyle zorlu geçti ve TVL’nin yüzde 10,47, yani 8,7 milyar dolar düşmesine yol açtı. ABD Hazine Bakanlığı, 7 milyar dolardan fazla değerde kripto paranın aklanmasına aracılık etmek ile suçladığı kripto karıştırıcıya yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Yaptırımların ardından Tornado Cash (TORN) fiyatı, yalnızca iki günde yüzde 45 değer kaybetti.

Ethereum zinciri, DeFi’a kilitli toplam değerin yüzde 69’una tekabül eden 51,47 milyar doları kontrol ediyor. Ekosistemin TVL’si, yine de geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 11, geçtiğimiz yıla kıyasla ise yüzde 56,63 azaldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi DApp aktivitesi ağustos ayıda %3,7 artış gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!