Washington ve Pennsylvania, ABD’de NFT’leri Vergilendirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT’lerin vergilendirilmesi, bazı düzenleyicilerin NFT’leri vergiye tabi varlıklar olarak sınıflandırmasıyla 2022’de devam eden bir tartışma olmuştur. Bu konuyla alakalı ilk adım Washington ve Pennsylvania eyaletlerinden geldi. Eyaletler NFT’lerin vergilendirildiğinden emin olmak için ilk adımları attı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Washington ve Pennsylvania NFT’lerde Vergileri Başlatıyor!

ABD eyaletleri Pennsylvania ve Washington, NFT’leri vergilendirilebilir dijital varlıklar olarak sınıflandıran ilk yerler oldu. Birkaç hafta önce Pennsylvania’daki Gelir Departmanı, eyaletin vergilendirilebilirlik matrisine NFT’leri eklemişti. Ancak, kullanım ve çalıştırma konusunda herhangi bir rehberlik sağlamamıştır. Bu arada Washington’un vergi düzenleyicisi, NFT’lerle ilgili terimleri tanımlayan bir bildiri yayınladı. Ayrıca, NFT’lerin kaynağını ve nasıl vergilendirileceklerini belirlemek için bir kılavuza da yer verdi. Ancak, NFT’lerin vergilendirilmesinde kimlik sorunu olan önemli bir sorun bulunmaktadır. Çoğu NFT pazar yeri, platformlarında NFT alıcılarını ve satıcılarını tanımlamamaktadır. Ayrıca, konumları veya yaşadıkları yer hakkında bilgi bulundurmazlar.

Bununla beraber NFT’lerin vergilendirilmesi konusu, devletler ve düzenleyiciler arasında bir tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Bazı eyaletler resmi olarak vergilendirilebilir ürünler altında listelememiş olsalar da NFT’lerin vergiye tabi olmasının mümkün olmadığını savunmaktadır. Bu eyaletler dışında kalan diğer eyaletler NFT’leri vergilendirilmesi gereken dijital varlıklar olarak sınıflandırmamaktadır.

Washington’un NFT’lerle ilgili açıklaması Pennsylvania’ya kıyasla daha kapsamlı oldu. Washington’un açıklamasına göre, ‘NFT satıcıları her işlemin yerini ve zamanını kaydedecektir. Ayrıca alıcılar adresini de belgelemek’ zorundadırlar. Ayrıca açıklamada NFT’ler tanımlanmıştır. Satışları tedarik etmenin son bölümü en zor olanıdır. Şu anda yalnızca birkaç NFT pazar yeri veya satıcısı, NFT satın alan kişileri ve nereden geldiklerini takip etmektedir. Bazı uzmanlar, Washington’un yönergelerinin NFT endüstrisinin faaliyetlerini ve uygulamalarını değiştireceğine inanmaktadır. Bu durum NFT alıcılarının yıllardır keyif aldığı anonimliği ortadan kaldıracaktır. Bu arada, Washington’dan yapılan açıklama son sürüm değildir. Eyaletin Gelir Dairesi, kalıcı sürümü yayınlamadan önce geri bildirim topladığını açıklamıştır.

NFT’ler için Net Bir Vergi Kuralı Bulunmuyor!

NFT’lere ilişkin federal vergilendirme kuralları tam olarak bulunmamaktadır. Bu, devlet düzenleyicilerinin izleyecekleri net bir yola sahip olmalarını daha da zorlaştırıyor. 2021’de Başkan Biden, Altyapı Yatırım ve İstihdam Yasasını imzaladı. Bu yasa, kripto varlıklarının tüm kripto işlemleriyle ilgili belirli bilgileri raporlamasını gerektirmektedir. IRS (İç Gelir Servisi), bu yeni düzenin uygulanması ve sanal varlıkların vergilendirilmesi konusunda henüz daha fazla açıklama yayınlamamıştır.

Her iki ABD eyaletinin NFT’lerin vergilendirilmesi konusundaki eylemi, yalnızca mevcut yasaları yorumlayan yönergelerdir. Bunlar tam olarak yeni yasaların yürürlüğe girmesi demek değildir. Pennsylvania Gelir Departmanı sözcüsü, ajansın 2016’dan beri NFT’leri vergilendirme yetkisine sahip olduğunu açıkladı. Ancak, o zamanlar böyle bir işlemin düşünülmediğini belirtti.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Washington ve Pennsylvania, ABD’de NFT’leri Vergilendirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!