Merge Güncellemesi Yatırımcıları Harekete Geçirdi: Airdrop İhtimali ile Borç Alınan Ethereum Miktarında Artış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Merge güncellemesi yaklaşırken fork sonrası olası bir “powEth”airdrop’u ihtimali hem kullanıcıları hem de platformları bir takım hamleler yapmaya zorluyor.

Ethereum ağı için tarihin en büyük güncellemelerinden biri olan The Merge yaklaşırken, borç veren ve borçlanan merkeziyetsiz finans (DeFi) platformları da olası riskler ve piyasa bozulmalarını önlemek için farklı önlemler alıyorlar. Platformların bu önlemleri almalarındaki en önemli sebep ise birçok yatırımcının olası bir “powEth” airdrop’u için fırsatlardan yararlanmanın yollarını aramasından kaynaklanıyor. Beklentilerin odağında olan bu airdrop’un gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil ve gerçekleşmesi durumunda maddi değerinin ne olacağı da bilinmiyor. Potansiyel bir airdrop beklentisi sebebiyle merkeziyetsiz borçlandırma platformlarından alınan ödünç Ethereum miktarının da son günlerde kayda değer oranda arttığı bildiriliyor.

Kripto para tarihine bakıldığında daha önceki Bitcoin forklarında Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold gibi yeni coinlerin ortaya çıktığı ve bu coinler üzerinden yüksek kazançlar elde edildiği görülebilir. Aynı durum aslında 2016 yılında Ethereum üzerinde de yaşanmıştı. Bir hack haberinin ardından 60 milyon dolarlık varlık dondurulmuş ve çalınan varlıkların forklanıp geri iade edilmesi tartışmaları sonucunda ortaya Ethereum Classic çıkmıştı.

Aave Ethereum Borçlandırma İşlemlerini Durdurdu

En yüksek kilitli varlıklardan birine sahip merkeziyetsiz borçlandırma platformlarından Aave, Ethereum borçlandırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı. 23 Ağustos tarihinde yayınlanan bir risk planı topluluğa sunuldu. Bu plana göre The Merge’e giden ara dönemde değişken borçlanma APR‘sini %103‘ten %1.000‘e çıkarmayı önerdi. Platformun bu kararı, artan borçlanma talepleri doğrultusunda aşırı kullanmayı azaltmaya yönelik aldığı biliniyor.

Airdrop İhtimali Curve stEth Sabitliğini Bozuldu

Merkeziyetsiz borçlandırma platformu Curve’deki stETH fiyatı denkliğini kaybetti ve 0,9590 Ethereum‘a düştü. Şu anda mevcut havuzda 156.843 Ethereum (%22.87) ve 528,986 stETH (%77.13) var. Bu bozulmanın sebebi forklu airdrop almak için kullanıcıların oluşturduğu yoğun talep olarak görülüyor.

Compound Birleşik Faizi Arttırıyor

Bir başka merkeziyetsiz finans platformu olan Compound, Aave’nin kararının aksine borçlandırma oranını arttırmayı ve faiz oranı modelini bir sıçrama oranı modeliyle değiştirmeyi tercih etti. Compound’un “sıçrama oranı” faiz modeli, %0 kullanımda %2 oranı, optimal kullanımda %20 oranı ve %100 kullanımda %1.000 oranı ile kullanıma dayalı olarak belirlenecek. Compound platformuna göre bu seviyelerin borçlanma ve para çekme piyasalarında iflas veya diğer finansal bozulma durumlarının önüne geçilmesi için yeterli olacağı öne sürülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merge Güncellemesi Yatırımcıları Harekete Geçirdi: Airdrop İhtimali ile Borç Alınan Ethereum Miktarında Artış
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!