Ayı Piyasasının Sonu Mu?: Bu Göstergeye Göre Bitcoin (BTC) Dip Seviyesine Yakın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıları rezervlerini boşaltıyor. En az 1 yıl boyunca harcanmamış Bitcoin’lerin arzı rekor seviyelere ulaştı.

On-chain veri ve araştırma şirketi Glassnode’dan alınan verilere göre en az 1 yıl boyunca harcanmamış Bitcoin arzı 12,54 milyona ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasada dolaşan 19,1 milyonluk arzın ortalama %65,77’sine denk gelen orta vadeli yatırımcıların arzı, piyasadaki satış baskısının artık turistlerden ziyade yatırımcılardan oluştuğunu ifade ediyor. Orta vadeli yatırımcıların satışı genellikle ayı piyasası emarelerinden biri olarak görülüyor. Ancak öte yandan teoride orta vadeli yatırımcıların satışlarının tepe noktasının, piyasada satıcı kalmayacağı için düşüş trendinin dip noktasına denk gelebileceği düşünülüyor.

Grafikte, 2015 ve 2018 düşüşlerinde görüldüğü gibi en az 1 yıl boyunca harcanmamış Bitcoin arzının tepe noktasının, düşüşlerin dip noktası ile benzer zamanlarda gerçekleştiği görülüyor. Ayrıca son 1 yılda Bitcoin’in %60 değer kaybettiği göz önünde bulundurulunca bu değer kaybına rağmen satmayı göze alan satıcıların, işletme maliyetlerini karşılayan madenciler ve likidite yaratmaya çalışan fonlar olduğu düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ayı Piyasasının Sonu Mu?: Bu Göstergeye Göre Bitcoin (BTC) Dip Seviyesine Yakın
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!