Bir Ayı Yutan Şamdan Deseni Nedir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hadi, yutan bir düşüş mumunun ne olduğuna ve nasıl yorumlanacağına bir göz atalım; bu, bir yükseliş trendinin sona eriyor olabileceğini gösteriyor.

Düşüş mum grafiği nedir?

Çoklu 15.08-1

Sınırlayıcı Ayı formasyonu, yükseliş trendinin olası sonunu gösteren zıt renklerde iki mumdan oluşur. Bu modelden önce piyasa yükseliş trendindeydi ve son mumun gövdesi yeşildi. Bu mumdan sonra oluşan mumların gövdesi kırmızıdır. Ayrıca, bu kırmızı mumun gövdesi yeşil mumun üst kısmının üstünde ve alt kısmının altındadır (bkz. Çekiç ve Asılmış Adam şamdanları nedir?).

Düşüş mum grafiği nasıl yorumlanır?

Bu formasyon yükseliş trendinin zayıflayacağını veya trendin sona ereceğini gösterir. Bu nedenle, genellikle bir yükseliş trendinin sonunda gözlenir. Yeşil mumun etrafındaki kırmızı mum, ayıların boğalara liderlik ettiğini gösteriyor. Bu, satış baskısının satın alma baskısından daha güçlü olduğunu ve fiyatların daha pahalı hale geldiğini gösteriyor.

Nadiren, yükseliş trendinden ziyade düşüş trendinde olabilir. Bu durumda, “düşüş trendinin devam etmesi muhtemel” olarak yorumlanmalıdır, çünkü az önce de belirttiğimiz gibi, aşağı yönlü formasyon, tartışmasız yüksek satış baskısı gösteren bir formasyondur. Ancak, düşüş mumunu takip eden mum, düşüş mumunun gövdesinin üzerinde açılır veya kapanırsa, bu bir “al” sinyali olarak yorumlanmalıdır.

Ayı mum çubuğu formasyonuna örnek

Ayıyı Fethedin 15.08-2

Yukarıdaki resimde, açıklamalı bir düşüş şamdan formasyonunun bir örneğini görebilirsiniz. Bir yükseliş trendinin tepesindeki bu model, fiyat düşüş trendine dönüşmeden önce zayıflayan bir trendi gösterir. Ancak, zayıflama eğilimine işaret eden önemli bir örüntü olsa bile, tek başına kullanılmamalı, başka doğrulayıcılar aranmalıdır (bkz: Olumlu-olumsuz uyumsuzluk nedir?).

Kripto para birimlerini sorunsuz bir şekilde değiştirmek mi istiyorsunuz?
Coin Otağ’ın uzun yıllardır tavsiye ettiği güvenilir ve hızlı işlem adresi için hemen üye olun, kripto para fırsatlarını kaçırmayın!
Kayıt olmak için tıklayın.

Kaynak bağlantısı

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir Ayı Yutan Şamdan Deseni Nedir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!