Kriptoya duyulan güven ayı piyasasında azalmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devam eden kripto kışı, kripto para borsası Bitstamp tarafından yapılan yeni araştırmaya göre kriptoya olan güveni pek etkilemedi.

Bitstamp, son Crypto Pulse raporunda Bitcoin (BTC) gibi kripto paralara duyulan küresel güvenin, düşüş trendine rağmen sarsılmadığı sonucuna ulaştı. Bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya 23 ülkeden 28.000 bireysel ve kurumsal yatırımcı katıldı.

Araştırmaya göre, kripto paraları güvenilir bulan bireysel yatırımcıların dünya genelinde oranı, yılın ilk ve ikinci çeyreği arasında yüzde 65’ten 61’e küçük bir düşüş yaşadı. Kurumsal yatırımcılar arasında da benzer bir trend görüldü ve kriptoyu güvenli bulanların oranı, aynı dönemde yüzde 70’ten yüzde 67’ye geriledi.

Bitstamp analistleri, “İlk çeyrekte kripto kışına girdiğimiz düşünülürse, bu sayılar umut verici ve sektörün gücünü gösteriyor,” diye ekledi.

Kripto Güven oranı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Örneğin ABD’de, kripto paralara duyulan güven en büyük artışı göstererek ilk çeyrekten ikinci çeyreğe yüzde 61’den yüzde 73’e yükseldi. Tam aksine, Kanada ikinci çeyrekte güven oranının yüzde 50’nin altına düştüğü tek ülke oldu.

Brezilya, Şili ve Meksika gibi ülkelerde de kriptoya duyulan güven korunuyor. Bu ülkelerdeki güven oranı, sırasıyla yüzde 77, 69 ve 79 ölçüldü.

Bitstamp, “Kriptonun zor zamanlardan geçtiği bu dönemde çoğu durumda dünya genelinde kendisine duyulan güveni koruduğunu görebiliyoruz,” diye özetledi. Borsa, bazı ülkelerde güvenin dalgalanmasının da beklenen bir durum olduğunu ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptoya duyulan güven ayı piyasasında azalmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!