Bu Göstergeye Göre Bitcoin (BTC) Bir Dip Daha Yapabilir: Ayı Piyasasının Sonu Mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun Vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcılarının ortalama maliyeti (LTH-RP) ve Kısa Vadeli Bitcoin yatırımcılarının ortalama maliyetini (STH-RP) arasındaki fark uzun bir aranın ardından tekrar negatife yaklaşıyor.

Bitcoin, kasım 2021‘de başladığı düşüş hareketine devam ederken STH-RP, LTH-RP’ye oldukça yaklaşmış durumda bulunuyor. Geçmiş sinyallere bakıldığında düşüş hareketlerinin sonuna doğru STH-RP’nin LTH-RP’nin altına düşüşü ayı sezonunun sonuna işaret ediyor olabilir.

Zaman içerisinde yükselen bir piyasada LTH-RP’nin STH-RP’den düşük olması doğal kabul edilir. STH’lerin, fon çevrim oranlarının yüksek olması nedeniyle ortalama maliyetlerinin güncel fiyata yakın olması ve bu nedenle yükselen piyasada LTH’lerin maliyetlerinden uzaklaşması gerekmektedir. Fiyatlar düşmeye başlayıp boğa sezonu piyasada geçerliliğini yitirdiğinde LTH-RP’lerinin uzun bir süre daha güncel fiyatların altında kalmaya devam ederken STH-RP güncel fiyata yakın seyreder. STH-RP’nin LTH-RP’nin altına düşmesi durumunda uzun vadeli yatırımcılar portföylerindeki varlıkları ellerinden çıkarmaya başlayabilir veya tekrar alıma başlayarak ortalama maliyetlerini yükseltmeden portföylerini büyütebilirler.

Bu sinyalin Bitcoin’de bu kadar önemli kabul edilme sebebi ise Bitcoin’de gerçekleşen 2012, 2015 ve 2019 düşüşlerinin dip seviyelerine oldukça yakın noktalarda gerçekleşmiş olmasıdır. Düşüşün devam etmesi durumunda olası bir kesişim, dip seviyelerine yaklaştığımıza veya onları arkada bıraktığımıza işaret ediyor olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Göstergeye Göre Bitcoin (BTC) Bir Dip Daha Yapabilir: Ayı Piyasasının Sonu Mu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!