Kurumsal Yatırımcılar Ağustos Ayında Bitcoin’den (BTC) Ziyade Ethereum’u (ETH) Tercih Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yayınlanan bir rapora göre, ağustos ayı içerisinde Ethereum (ETH) varlıkları üzerindeki yatırımlar artarken aynı dönemde Bitcoin (BTC) varlıkları üzerindeki yatırımlarda azalma yaşandı.

Kripto para analiz şirketi Crpto Compare‘nin yakın tarihli bir raporu, ağustos ayı içerisinde yönetim altındaki Ethereum varlıklarında %2,36 oranında artış yaşandığını ve toplam varlıkların değerinin 6,81 milyar dolara çıktığı belirtildi. Aynı dönem içerisinde yönetim altındaki Bitcoin varlıklarında %7,16 oranında düşüş yaşandı ve toplam varlıkların değeri 17,4 milyar dolara geriledi. Her ne kadar Ethereum üzerinde yatırım yönlü bir yükseliş yaşanmış olsa da bu durum ayı piyasası boyunca süregelen toplam varlık girişindeki düşüş grafiğini değiştirmeye yetmedi.

Crpto Compare şirketi söz konusu hacim değişikliğinin en büyük sebebi olarak eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge güncellemesini işaret ediyor:

Teker teker incelendiğinde bile, ağustos ayında hiçbir Bitcoin ürününün AUM veya hacminde artış yaşanmadığı görülüyor. Kısa vadede ilginin Bitcoin’den, uzun süredir beklenen ve ufukta görülen Merge dolayısıyla dikkatleri çeken Ethereum tabanlı ürünlere kaydığını görebiliriz.

Devam eden ayı piyasası koşullarına rağmen, ağustos ayında önde gelen bazı finansal kuruluşlar çeşitli yatırım ürünlerini piyasaya ile buluşturdu. Bu yatırım ürünlerinin arasında, borsa yatırım fonları (ETF), borsada işlem gören emtia (ETC), borsa yatırım ürünleri (ETN) ve tröstlerin yer aldığı biliniyor.

Ethereum yatırım ürünleri üzerindeki ilgi artışının yanı sıra, ağustos ayı içerisindeki en yüksek yatırım girişi Ethereum ve Bitcoin ürünlerinin dışında kalanları temsil eden kısımda, “Diğer” alanında yaşandı. Bu ürünlerin yönettiği toplam değer, ağustos ayının ilk üç haftasında %12,3 artarak 1,13 milyar dolara kadar yükseliş sergiledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal Yatırımcılar Ağustos Ayında Bitcoin’den (BTC) Ziyade Ethereum’u (ETH) Tercih Etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!