Fed Başkanı Kripto Yatırımcılarına İyi Haber Verebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasası, Fed’in şahin duruşu nedeniyle zorlanıyor. Bitcoin tekrar yükselmeden önce 20 bin doların altına düştü. Ethereum da yavaş bir büyüme gösterdi. Bununla birlikte, kilit bir Fed yetkilisinin kripto topluluğu için iyi haberleri olabilir.

Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic, enflasyonla mücadelede kaydedilen ilerlemenin faiz oranlarındaki artışın yavaşlamasına yol açabileceğini söyledi.

Kripto Piyasası Bir Sonraki Hamleyi Bekliyor

Kripto piyasası, Federal Rezerv’in agresif duruşu nedeniyle önemli ölçüde düştü. Federal Rezerv, Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonla mücadeleden sorumludur. Federal Rezerv, yüksek enflasyon seviyeleriyle mücadele etmek için niceliksel sıkılaştırmaya ve faiz artırımlarına başvurmaktadır. 

Geleneksel olarak güvercin üyeleri enflasyonla mücadele için şahin duruşlar aldığından piyasa endişeliydi. Fed başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konuşmasında hane halklarına ve işletmelere yaklaşmakta olan acıyı vaat ettiğinde piyasa çöktü. Birçok uzman, 100 baz puanlık bir faiz artırımının kaçınılmaz olduğundan korkmaya başladı. 

Bunun ışığında Atlanta Fed’den Bostic’in yorumları piyasaya iyi haberler getirebilir. Soğutma enflasyonunun, 75 baz puanlık artışları geri almayı desteklemesine yol açabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca yaz verilerinin “iyi haberlerin parıltısını” gösterdiğini de ortaya koyuyor.

Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi beklentilerin altında kaldı. Soğutma enflasyonunun ilk işaretiydi. Kişisel Tüketim Harcamaları da soğutma enflasyonu kavramını güçlendirdi. Kripto piyasası, her iki açıklamanın ardından güçlü bir şekilde yükseldi.

Bir sonraki veriler Fed’in ilerlemesini de vurgularsa, 50 baz puanlık bir artış düşünülebilir.

Bir Sonraki FOMC Toplantısı Ne Zaman?

Federal Rezerv, FOMC toplantılarında faiz artırımlarına karar verir. Bir sonraki FOMC toplantısı 20-21 Eylül’de yapılacak. CME FedWatch Aracı, 75 baz puanlık artış için %72.5 ve 50 baz puanlık artış için %27.5 şans gösteriyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
24

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fed Başkanı Kripto Yatırımcılarına İyi Haber Verebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!